ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εκλιπαρεί ο Μητσοτάκης την ΕΕ: «Να φανείτε συνεπείς στις δεσμεύσεις σας για την αντιμετώπιση της Τουρκίας»

1 min read

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να φανεί συνεπής στην εφαρμογή των αποφάσεων της και να «τιμωρήσει» την Τουρκία. 

«Θα ενημερώσω τους συναδέλφους μου για τη νέα προκλητικότητα της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο, την απαράδεκτη συμπεριφορά με την είσοδο του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και την απόφαση για τα Βαρώσια.

Η Τουρκία παραμένει συνεπής στην προκλητική συμπεριφορά. Την ίδια συνέπεια πρέπει να δείξει η Ευρώπη στην εφαρμογή των αποφάσεων που έχει ήδη λάβει, ώστε η συμπεριφορά της Τουρκίας να έχει τις ανάλογες συνέπειες» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την ώρα που η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο έχει ξεπεράσει κάθε όριο ο πρωθυπουργός συνεχίζει να εκλιπαρεί τους «συμμάχους» της Ελλάδας, ώστε να τιμωρηθεί η Τουρκία. 

Πάντως σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ δεν αναμένεται να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία, τουλάχιστον όχι ακόμα, καθώς η στάση της Γερμανίας είναι ξεκάθαρη «από Δεκέμβριο και βλέπουμε». 

Η Αθήνα προσέρχεται στην Σύνοδο που θα διεξαχθεί σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες με την ελπίδα πως η ΕΕ δεν θα αρκεστεί στα «λυπάμαι» και θα επιβληθούν κυρώσεις στη γείτονα χώρα. 

Πάντως να αναφέρουμε ότι λίγες ώρες μετά την είσοδο του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα η Ευρωπαίοι επέβαλαν κυρώσεις στη Ρωσία (υπόθεση Ναβάλνι) και στη Λευκορωσία, ενώ σε ότι αφορά την τουρκική προκλητικότητα αναλώθηκαν σε ένα απλό… «λυπάμαι». 

Ελπίζουμε πως ο πρωθυπουργός θα επιδείξει μεγαλύτερη σθεναρότητα απ’ αυτή που προέβαλε πριν από λίγο καιρό, τότε που σύσσωμη η ελληνική κυβέρνηση έκανε λόγω για επιτυχία και αποκλιμάκωση. 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.