ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έκκληση για μάρτυρες των αναίτιων και βίαιων συλλήψεων στη Νέα Σμύρνη απευθύνουν εκπαιδευτικοί και γονείς

1 min read
Μετά την ολοκλήρωση της μαζικής πορείας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Μαρτίου και το όργιο αστυνομικής βαρβαρότητας που ακολούθησε, ανήλικοι μαθητές/-τριες των σχολείων της Νέας Σμύρνης κρατήθηκαν στη ΓΑΔΑ επί τέσσερις ολόκληρες ημέρες με ανυπόστατες κατηγορίες και φαιδρά στοιχεία. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τότε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νέας Σμύρνης υπογραμμίζοντας τις ευθύνες της αστυνομίας,  τόνιζε πως επρόκειτο για συλλήψεις που έγιναν «στο σωρό» και ζητούσε να παύσουν όλες οι κατηγορίες εις βάρος των ανηλίκων.

Σήμερα, σε κοινή ανακοίνωσή τους που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, η Ένωση Γονέων Νέας Σμύρνης, η ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Νέας Σμύρνης απευθύνουν νέα έκκληση για μάρτυρες των αναίτιων και απρόκλητων συλλήψεων της 7ης και της 9ης Μαρτίου στη Νέα Σμύρνη.

Στην Ανακοίνωσή τους οι εκπαιδευτικοί και γονεϊκοί φορείς της περιοχής σημειώνουν:

«Πολλοί/ες από εμάς που βρεθήκαμε στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και στους γύρω δρόμους το μεσημέρι της 7ης Μαρτίου, πολλοί/ες από εμάς που συμμετείχαμε στη μεγάλη εκδήλωση της 9ης Μαρτίου, αλλά και πολλοί/ες από εμάς μέσα από τα σπίτια μας, γίναμε θεατές ωμής κι απρόκλητης αστυνομικής βίας κατά συνανθρώπων μας, γίναμε μάρτυρες αναίτιων συλλήψεων συμπολιτών μας.

Όσοι και όσες βρεθήκαμε κοντά στα γεγονότα εκείνων των ημερών, όσοι ζήσαμε την αγωνία για την ασφάλεια των δικών μας ανθρώπων, γνωρίζουμε καλά πως εύκολα θα μπορούσαμε να βρισκόμασταν εμείς οι ίδιοι ή τα παιδιά μας στη θέση όσων σήμερα αντιμετωπίζουν δικαστικές περιπέτειες.

Ας μην παραμείνουμε απλοί θεατές, δεν μας αξίζει.

Σε μια κοινή πρωτοβουλία και προσπάθεια να στηρίξουμε τα μέλη των σχολικών μας κοινοτήτων που συνελήφθησαν εκείνες τις ημέρες και κατηγορούνται άδικα,  κάνουμε έκκληση σε πολίτες και δημοσιογράφους που, την Κυριακή 07/03 και την Τρίτη 09/03 στην Νέα Σμύρνη, έγιναν μάρτυρες αναίτιων κι απρόκλητων συλλήψεων ή διαθέτουν σχετικό οπτικοακουστικό υλικό, να επικοινωνήσουν μαζί μας, προκειμένου να προωθήσουμε ό,τι στοιχείο υπάρχει στους δικηγόρους και στους συμπολίτες μας που ταλαιπωρούνται χωρίς λόγο».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.