ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έκκληση από τη Ρωσία για διάλογο Σερβίας Κοσόβο

1 min read

Την θέση πως η Σερβία κάνει ότι μπορεί προκειμένου να διατηρηθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στο Κοσσυφοπέδιο διατύπωσε ο πρόεδρος της Σερβίας, Aleksandar Vucic, τη στιγμή που και η Ρωσία καλεί τις δύο πλευρές να επικεντρωθούν στο διάλογο για να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές.
«Όσον αφορά την ειρήνη, κάνουμε ό,τι μπορούμε.
Χθες δουλέψαμε όλη μέρα μέχρι να λάβουμε εγγυήσεις ότι οι διεθνείς αποστολές δεν θα αφαιρέσουν κανένα οδόφραγμα.
Για άλλη μια φορά, καλούμε να απελευθερωθούν όλοι οι αθώοι Σέρβοι και ζητάμε να μην αποσταλούν βαριά οπλισμένοι Κοσοβάροι αστυνομικοί στις βόρειες περιοχές.
Δεν έχουν δικαίωμα να το κάνουν αυτό βάσει οποιασδήποτε συμφωνίας», είπε ο πρόεδρος της Σερβίας.
Μάλιστα ο Vucic κάλεσε τους Σέρβους να απόσχουν από κάθε επίθεση κατά της KFOR, της ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο και της EULEX, της αποστολής της ΕΕ.

Έκκληση από Ρωσία

Το Κρεμλίνο έκανε έκκληση να διευθετηθούν οι εντάσεις μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου με «διπλωματικά μέσα», μετά τις επιθέσεις που είχαν στόχο την αστυνομία, ενώ παράλληλα απαίτησε να «υπάρξει εγγύηση» των δικαιωμάτων των Σέρβων.
«Υποστηρίζουμε ότι τα μέρη πρέπει να κάνουν προσπάθειες ειρηνικής φύσης ώστε αυτή η κατάσταση να διευθετηθεί με διπλωματικά μέσα» είπε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Dmitry Peskov, τονίζοντας ότι «υποστηρίζουμε ότι όλα τα δικαιώματα των Σέρβων πρέπει να είναι εγγυημένα».

Ένταση στο βόρειο Κόσοβο

Η ένταση αυξήθηκε στο βόρειο Κόσοβο όπου άγνωστοι αντάλλαξαν πυρά με αστυνομικούς και εκτόξευσαν βομβίδα κρότου λάμψης εναντίον των δυνάμεων της τάξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι ανεπτυγμένες στην περιοχή στο πλαίσιο της αποστολής Eulex.
Σέρβοι διαδηλωτές ύψωσαν επίσης οδοφράγματα που παραλύουν την κυκλοφορία σε δύο σημεία μεθοριακής διέλευσης ανάμεσα στο Κόσοβο και τη Σερβία για να διαμαρτυρηθούν κατά της σύλληψης ενός πρώην αστυνομικού.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.