ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εκκενώθηκε το City Plaza – Αποχώρησαν οι καταληψίες μετά από 3 χρόνια

1 min read

«Μαγική εικόνα» το City Plaza. Χωρίς καταληψίες, χωρίς μπάζα, αλλά με ζημιές σχεδόν 2 εκατομμυρίων!

Αίσιο τέλος για την ιδιοκτήτρια του City Plaza είχε η περιπέτειά της που κράτησε 3 ολόκληρα χρόνια, αφού όσοι το είχαν καταλάβει αποχώρησαν οικειοθελώς, «χωρίς να ανοίξει ρουθούνι»!

Η υπόθεση έχει μεγάλη… ουρά. Ήδη από το 2016 η ιδιοκτήτρια του κτιρίου, Αλίκη Παπαχελά, είχε διαμαρτυρηθεί ότι πρόσφυγες και μετανάστες -με την προτροπή «αλληλέγγυων» και μελών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων- είχαν καταλάβει το City Plaza και μάλιστα λίγες ημέρες πριν γίνει επίσημα κέντρο προσφύγων, με κονδύλια που είχαν εγκριθεί από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

«Το ξενοδοχείο ήδη θα είχε γίνει κέντρο προσφύγων του ΟΗΕ επισήμως από τον Μάρτιο, αλλά είχαν καθυστερήσει τα κονδύλια. Τα κονδύλια βγήκαν από τον ΟΗΕ την Τετάρτη, μέσα σε αυτά τα 25 εκατομμύρια ευρώ περιλαμβάνεται και το Plaza, και την Παρασκευή έγινε η κατάληψη. Σας φαίνεται τυχαίο; Γιατί δεν είχε γίνει τον προηγούμενο μήνα κατάληψη» 

Η κυρία Παπαχελά είχε επιχειρήσει πολλές φορές να επιστρέψει στην ιδιοκτησία της, το City Plaza, πλην μάταια. Οι καταληψίες δεν την άφηναν. Την έβριζαν και της φώναζαν, λέγοντάς της να «εξαφανιστεί». Είναι χαρακτηριστική η επίθεση που είχε δεχθεί και τηλεοπτικό συνεργείο στις 12 Απριλίου. «Η κάμερα δεν μπαίνει μέσα», έλεγαν οι καταληψίες και έσπρωχναν την ιδιοκτήτρια. 

Κάτι όμως φαίνεται πως άλλαξε τις τελευταίες μέρες. Όπως περιέγραψε η ιδιοκτήτρια του City Plaza στον τηλεοπτικό σταθμό Open, την Τρίτη υπήρχε πολύ μεγάλη κινητικότητα. «Μπαινόβγαιναν άνθρωποι, καθάριζαν το χώρο. Πέταγαν ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Μπαινόβγαιναν διάφορα πολυτελή αυτοκίνητα», σημειώνει και προσθέτει: «Μου έστειλαν χθες μία φωτογραφία, στην οποία φαίνεται να μην υπάρχει κανείς μέσα στο κτίριο». Στο ερώτημα, πάντως, σχετικά με την αποχώρηση των καταληψιών, η ίδια υποστηρίζει ότι «έφυγαν για να μην συλληφθούν».

Η κυρία Παπαχελά, πρόσθεσε ακόμη πως για να επανέλθει το City Plaza στην κατάσταση που είχε το 2016 (προτού δηλαδή καταληφθεί), χρειάζονται περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ!

Δείτε τις είπε η ιδιοκτήτρια του City Plaza στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open:

Πηγή: Με πληροφορίες από Open / Έθνος

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.