ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εκατοντάδες σχολεία υπό κατάληψη Η κυβέρνηση βλέπει αποκλιμάκωση την επόμενη εβδομάδα

1 min read

Εκατοντάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα παραμένουν κλειστά λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού, αλλά κυρίως λόγω των καταλήψεων που έχουν πάρει διαστάσεις. Από την πλευρά της η κυβέρνηση εκτιμά ότι την επόμενη εβδομάδα θα γίνει εφικτό να υπάρξει αποκλιμάκωση.

Πάνω από 200 σχολεία σε όλη την χώρα και μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί και βανδαλισμοί, όπως στο 1ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας, όπου σύμφωνα με την ιστοσελίδα Εviathema, μαθητές το βράδυ της Πέμπτης, έσπαγαν καρέκλες και πετούσαν αντικείμενα. Χρειάστηκε μάλιστα να επέμβει η αστυνομία προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Μαθητές με αιτήματα τη συγκρότηση τμημάτων με μέγιστο αριθμό τους 15 μαθητές, πρόσληψη του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού και του προσωπικού καθαριότητας για να γίνονται κανονικά και με ασφάλεια τα μαθήματα, καθώς και ανατροπή του νόμου Κεραμέως για την τράπεζα θεμάτων, έκαναν την Πέμπτη πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Στην Καλαμάτα, εξωσχολικοί προκάλεσαν μεγάλες φθορές σε σχολικό κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη ενώ αρκετά σχολεία της πόλης είναι κλειστά λόγω καταλήψεων με κύρια αιτήματα την πολύωρη χρήση μάσκας και το μεγάλο αριθμό μαθητών ανά τμήμα.

Πέτσας: Εκτίμηση για αποκλιμάκωση από την επόμενη εβδομάδα

Αναφερόμενος στις καταλήψεις των σχολείων ο κ Πετσας εκτίμησε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει αποκλιμάκωση.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν οι καταλήψεις είναι πολιτικά υποκινούμενες, δήλωσε ότι υπήρξαν ξεκάθαρες τοποθετήσεις δημάρχων – με συγκεκριμένο πολίτικο προφίλ – υπέρ των κινητοποιήσεων. «Έχουμε πολλά πεδία διαφόρων, ας αφήσουμε τα σχολεία απ έξω», τόνισε ο εκπρόσωπος.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.