ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Eκατοντάδες χιλιάδες χάπια τζιχαντιστών σφραγισμένα με σβάστικα βρέθηκαν σε Ρόδο και Καστελόριζο

1 min read

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έρευνες από το Λιμενικό και την ΕΥΠ για τα 260.000 χάπια των τζιχαντιστών τα οποία εντοπίσθηκαν σε Ρόδο και Καστελόριζο.

του Μάνου Μεϊμαράκη

Πηγή newsbreak

Πιό συγκεκριμένα, μεσημβρινές ώρες της περασμένης Πέμπτης, 13 Ιανουαρίου 2022, σε περιπολία της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου στην παραλιακή περιοχή «Κάτω Πέτρες» εντοπίστηκαν δύο τσουβάλια, σε απόσταση περίπου εκατό μέτρων τα ένα από το άλλο, τα οποία περιείχαν ενενήντα πλαστικές συσκευασίες ναρκωτικών χαπιών «CAPTAGON», γνωστά και ως «χάπια των τζιχαντιστών».

limeniko captagon 03
Η παραθαλάσσια περιοχή της Ρόδου στην οποία βρέθηκαν 180.000 χάπια «Κάπταγκον».

Ορισμένα από τα ναρκωτικά δισκία είχαν αλλοιωθεί και πολτοποιηθεί λόγω εισροής στις συσκευασίες θαλασσινού νερού με την συνολική τους ποσότητα να εκτιμάται στα εκατόν ογδόντα μία χιλιάδες και οκτακόσια δισκία (181.800).

limeniko captagon 02

Στο Καστελόριζο

Μεσημβρινές ώρες της ίδιας ημέρας, εντοπίστηκαν στο λιμάνι του Καστελορίζου, σαράντα συσκευασίες με το ίδιο περιεχόμενο και συγκεκριμένα περίπου 80.000 χάπια «CAPTAGON».

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι συσκευασίες των «CAPTAGON» που βρέθηκαν και στην Ρόδο και στο Καστελόριζο, ήταν σφραγισμένες με το σύμβολο της σβάστικας.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, ενώ στις έρευνες έχει μπει και η ΕΥΠ.

Στην Ρόδο δεν είναι ξεκάθαρο αν τα τσουβάλια εγκαταλείφθηκαν στο σημείο που βρέθηκαν ή τα παρέσυραν στην παραλία τα θαλάσσια ρεύματα, αλλά ειδικότερα σε ότι αφορά το Καστελόριζο, πηγές επισημαίνουν στο newsbreak.gr ότι η θαλάσσια περιοχή πέριξ του Καστελορίζου φρουρείται νυχθημερόν. Ωστόσο, αποκλείεται να μπήκε στο Καστελόριζο σκάφος διακινητών και να εγκατέλειψαν τα «χάπια των τζιχαντιστών» στο λιμάνι, άτομα τα οποία τα είχαν μαζί τους προκειμένου να τα ξεφορτωθούν.

Όμως επειδή και η φύση των θαλάσσιων ρευμάτων στο Καστελόριζο είναι τέτοια που αποκλείεται τα κύμματα να παρέσυραν τα πακέτα με τα χάπια προς το λιμάνι του Καστελορίζου, οι αρχές εξετάζουν μια σειρά από ενδεχόμενα.

Η σύλληψη στην Βηρυτό

Μια πιθανή εξήγηση περί του πως βρέθηκαν 260.000 χάπια τζιχαντιστών σε Ρόδο και Καστελόριζο, ίσως δίνει η πρόσφατη σύλληψη ενός 49χρονου στην Βηρυτό.

Πιό συγκεκριμένα, προ ημερών η Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφαλείας του Λιβάνου, απέτρεψε την μεταφορά μια τεράστιας ποσότητας χαπιών Captagon και χασίς, σε μια κοινή επιχείρηση μεταξύ του Τμήματος Πληροφοριών και του Τμήματος Τελωνείων κατά των ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αρχές του Λιβάνου αξιοποιώντας πληροφορίες για την μεταφορά μεγάλης ποσότητας χασίς και Captagon σε αφρικανική χώρα, μέσω αποστολής λιπαντικών αυτοκινήτων, εντόπισαν ένα 49χρονο Λιβανέζο ως αρχηγό του κυκλώματος.

Ο 49χρονος Λιβανέζος συνελήφθη την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022 σε μια αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο της Βηρυτού, ενώ δύο ημέρες αργότερα σε αποθηκευτικό χώρο στο λιμάνι της Βηρυτού μέσα σε βαρέλια με λιπαντικά αυτοκινήτων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 812 χιλιάδες χάπια «Captagon».

livanos captagon
Οκτακόσιες χιλιάδες χάπια των τζιχαντιστών σφραγισμένα με την σβάστικα βρέθηκαν και προ ημερών στην Βηρυτό

Οι συσκευασίες τις οποίες κατέσχεσαν οι αρχές του Λιβάνου έφεραν την ίδια σφραγίδα με την σβάστικα, με τις ποσότητες που εντοπίσθηκαν σε Ρόδο και Καστελόριζο.

Ο 49χρονος ομολόγησε όσα του αποδόθηκαν ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη σύλληψη και των υπόλοιπων εμπλεκομένων.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.