ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

21 Σεπτεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έκανε ραντεβού ο Φρουζής της Novartis με Τσίπρα, Δραγασάκη, Τσακαλώτο;

1 min read

Αναφορά σε ραντεβού του Κωνσταντίνου Φρουζή με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα περιέχεται στο CD με τα πρόσθετα στοιχεία που έστειλε η ανακρίτρια στην Προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis.

Τα αρχεία δεν έχουν σήμανση οπότε εικάζει κανένας ότι πρόκειται για σελίδες από τα σημειωματάρια είτε του πρώην αντιπροέδρου της Novartis Hellas είτε της γραμματέως του. Η συγκεκριμένη καταγραφή έγινε τον Δεκέμβριο (αναφέρεται στον Δεκέμβριο του 2013) και είναι η ακόλουθη «ΖΗΤΗΣΑ ΑΠΟ ΣΟΥΡΑΝΗ/ΔΕΛΛΑΤΟΛΑ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ».

 

Έγινε η συνάντηση;
Δεν είναι γνωστό αν ο Πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε και αν έγινε αυτή η συνάντηση. Ούτε η καταγραφή αυτή είναι από μόνη της ενοχοποιητική, μπορεί να μην σημαίνει τίποτα περισσότερο από το γεγονός ότι η Novartis έψαχνε να βρει επαφή με τον σημερινό Πρωθυπουργό.

Ωστόσο με βάση όμοιες καταγραφές– τις οποίες ορισμένοι έσπευσαν να θεωρήσουν τεκμήρια ενοχής – στα ημερολόγια του Φρουζή η κυβέρνηση έριξε βαριά σκιά πάνω σε πολιτικούς αντιπάλους της.

Επιπλέον, από τα πρόσθετα στοιχεία φαίνεται ότι ο κύκλος των συνομιλητών του κ. Φρουζή δεν περιοριζόταν μόνο στο ΠαΣοΚ και στη ΝΔ, αλλά είχε επεκταθεί και στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ανάμεσα στα άλλα ονόματα που αναφέρονται στα προσωπικά του αρχεία περιλαμβάνονται και αυτά των Γιάννη Δραγασάκη, Γιάννη Μηλιού και ένα ακόμα: Ευκλείδη Τσάκαλος (θα πρόκειται είτε για καταπληκτική σύμπτωση είτε για τον μόνο Ευκλείδη που γνωρίζει όλη η Ελλάδα).

Τι λένε «κύκλοι» από το Μαξίμου
Κυβερνητικές πηγές που επικαλέστηκε το βράδυ της Πέμπτης το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων υποστήριξαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν συναντήθηκε με τον Κ. Φρουζή.

Οι κύκλοι που επικαλείται το πρακτορείο ανέφεραν πως «η διαφορά από τα ραβασάκια του κ. Σαμαρά στη Novartis για το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και τις έμμισθες σχέσεις του κ. Στουρνάρα με την πολυεθνική, είναι ότι στην περίπτωση του Αλέξη Τσίπρα ο κ. Φρουζής εδώ και πέντε χρόνια ακόμα περιμένει».

Νέα δεδομένα
Η αποκάλυψη αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα στην έρευνα καθώς μεγάλο μέρος της κατηγορίας κατά των 10 πολιτικών προσώπων ήταν ότι είχαν σχέσεις με τον κ. Φρουζή, ότι είχαν κάνει ραντεβού μαζί του κι ότι τον διευκόλυναν στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Και βεβαίως η κατηγορία στηρίζεται στις καταγραφές για ραντεβού που υπάρχουν στο ημερολόγιο του στελέχους της Novartis χωρίς να γνωρίζει κανείς αν έγιναν ή για ποιο λόγο έγιναν.
Σημειώνεται ότι στις καταθέσεις των ανώνυμων μαρτύρων αναφέρονται ραντεβού που είχε κάνει ο Φρουζής με τον πρώην πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά, τον Γιάννη Στουρνάρα, τους υπουργούς Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη και Μ. Βορίδη και άλλα κυβερνητικά στελέχη, ως επικεφαλής του Συνδέσμου των φαρμακευτικών εταιρειών.

Κάτι που βεβαίως κάνουν όλοι οι θεσμικοί παράγοντες της αγοράς, από όλους τους κλάδους. Δηλαδή αιτούνται ραντεβού με τον πρωθυπουργό ή υπουργούς ώστε να εκθέσουν τα προβλήματά τους και να ζητήσουν λύσεις.

Πηγή: in.gr

 

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.