ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έκαναν τη Λέσβο… Καμπούλ! Αιματηρές συμπλοκές χωρίς τέλος μεταξύ αλλοδαπών, εντός και εκτός καταυλισμών

1 min read

Με… γεωμετρική πρόοδο αυξάνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα οι συμπλοκές και τα μαχαιρώματα μεταξύ αλλοδαπών, στο πολύπαθο ακριτικό νησί της Λέσβου.

Ενδεικτικό της εγκληματικότητας που κλιμακώνεται μεταξύ προσφύγων και μεταναστών, είναι το αιματηρό περιστατικό με θύμα νεαρό άνδρα αφγανικής καταγωγής, που αναστάτωσε την πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη, το απόγευμα της Τρίτης.

λεσβος μεταναστες σφαγη

Για άγνωστη, μέχρι στιγμής, αιτία, ο άτυχος αλλοδαπός δέχτηκε μαχαιριές στο πόδι από έναν ομοεθνή του και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, όπου εισήχθη στο χειρουργείο.

λεσβος μεταναστες σφαγη

Λίγες ημέρες νωρίτερα, εξάλλου, ένα παρόμοιο επεισόδιο είχε συμβεί στον καταυλισμό της Μόριας, όταν ένας 26χρονος προσπάθησε να ληστέψει με την απειλή μαχαιριού έναν ανήλικο, ο οποίος, όμως, αντιστάθηκε σθεναρά και ο δράστης συνελήφθη. Σε βάρος του 26χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο τραυματίστηκε σοβαρά μέσα στον καταυλισμό της Μόριας ένας 21χρονος αλλοδαπός, που ακόμα δίνει μάχη για τη ζωή του στο νοσοκομείο, ενώ μια 23χρονη Αφγανή δολοφονήθηκε από συνομήλικη ομοεθνή της στον καταυλισμό. Η δράστρια της δολοφονίας διέφυγε μετά το συμβάν στα βουνά, αλλά, ύστερα από εντατικές έρευνες, συνελήφθη την Κυριακή.

Δράστες διαφεύγουν της σύλληψης

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., από την αρχή της χρονιάς έχουν δολοφονηθεί συνολικά στη Μόρια πέντε αιτούντες άσυλο, ενώ έχουν νοσηλευτεί περισσότεροι από δέκα, όλοι με τραύματα από μαχαίρι. Τρεις από τους δράστες διαφεύγουν της σύλληψης.

Οι κάτοικοι του χωριού έχουν διαμαρτυρηθεί ουκ ολίγες φορές για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον καταυλισμό, στον οποίο φιλοξενούνται περισσότεροι από 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Από την πλευρά του, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου επιχειρεί να λύσει το πρόβλημα δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην επιτάχυνση των διαδικασιών έκδοσης ασύλου, ακόμη και εν μέσω της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, η επιχείρηση αποσυμφόρησης των νησιών συνεχίζεται, καθώς 13.000 μετανάστες έφυγαν από την αρχή του έτους, ενώ τον Μάιο παρατηρήθηκε μείωση των ροών κατά 92%.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.