ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έξι τουρκικά πολεμικά πλοία έφραξαν τον δρόμο στο Saipem 12000 και εμπόδισαν την τελευταία απόπειρα γεώτρησης!

1 min read

Έξι τουρκικά πολεμικά πλοία περικύκλωσαν το γεωτρύπανο Saipem 12000 της ENI όταν επιχείρησε για μια τελευταία φορά να φτάσει στον προορισμό του και να προχωρήσει στις εργασίες του

Το περιστατικό έγινε το βράδυ της Πέμπτης και οι Τούρκοι ξεπέρασαν κάθεν όριο μέχρι βεβαίως την επόμενη φορά.

Το γεωτρύπανο Saipem 12000 δεν μπόρεσε να φτάσει στον προκαθορισμένο στόχο «Σουπιά»‘.

Η ιταλική ENI είχε ανακοινώσει ότι αποχωρεί προσωρινά από την περιοχή αφού το γεωτρύπανό της είναι καθηλωμένο στο ίδιο σημείο από τις 9 Φεβρουαρίου αλλά αιφνιδιαστικά επιχείρησε μια τελευταία προσπάθεια.

Το γεωτρύπανο Saipem 12000 προσπάθησε να συνεχίσει την πορεία του προς το οικόπεδο 3 και την περιοχή – στόχο «Σουπιά» όμως, έξι τουρκικά πολεμικά πλοία έφτιαξαν «φράγμα» και επέτρεψαν να συνεχίσει την πορεία του.

Αυτό σημαίνει ότι πλέον το Saipem 12000 θα φύγει οριστικά για το Μαρόκο θαώς κάθε ημέρα παραμονής στοιχίζει στην ΕΝΙ 300.000 ευρώ!

Σύμφωνα με πληροφορίες του marinetraffic.com παραμένει ακινητοποιημένο κοντά στο οικόπεδο 3.

Την ίδια στιγμή η ENI αρνείται ότι υπήρξε συνάντηση με τον ψευδοϋπουργό εξωτερικών του ψευδοκράτους Οζερσάι

Δεν υπήρξε οποιαδήποτε συνάντηση της εταιρείας ΕΝΙ με τον Κουντρέτ Οζερσάι, δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος της ιταλικής εταιρείας ερωτηθείς εκ νέου για το θέμα

Ο «υπεξ» των κατεχομένων είχε δηλώσει πως πήγε στη Ρώμη όπου είχε επαφές για τα θέματα ενέργειας με τον αντιπρόεδρο της ΕΝΙ

Τα τουρκικά ΜΜΕ συντηρούν το κλίμα κρίσης που η ίδια η Άγκυρα δημιούργησε αναφέροντας μάλιστα ότι την προκαλεί η Κύπρος ώστε να ακυρωθεί η Σύνοδος Τουρκίας-ΕΕ στις 26 Μαρτίου που θα πραγματοποιηθεί στην Βουλγαρία!

Η Χουριέτ έχει έναν εμπρηστικό τίτλο “Κίνηση εκδίκησης από τους Ελληνοκύπριους” και ότι η Κυπριακή Δημοκρατία προσπαθεί να αποτύχει η Σύνοδος

Η εφημερίδα Ακσάμ με κάνει λόγο για «ελληνοκυπριακό σαμποτάζ στη σύνοδο Τουρκίας ΕΕ»

«Επειδή η Ε/κ πλευρά βλέπει ως διπλωματική αποτυχία το ότι έχασε την προθεσμία τη γεώτρησης τώρα προσφεύγει στους μηχανισμούς ΕΕ».

Το ωραίο με την Άγκυρα είναι ότι απορεί κιόλας που η Κύπρος έστω και στοιχειωδώς προσπαθεί να αμυνθεί με ότι μέσο διαθέτει αλλά… φευ. Η ΕΕ δεν έχει καμία διάθεση να προχωρήσει σε πραγματικά αντίποινα.

Αν μπορούσε να μοιράσει την Κύπρο κι αύριο κιόλας θα το έκανε.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.