ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εισβολή αστυνομικών και βία μέσα σε πολυκατοικία, κυνηγώντας πολίτη που χειροκρότησε ειρωνικά

1 min read

βίντεο να προσάγεται, (τα οποία δημοσίευσε λίγο νωρίτερα εξιστορεί τα γεγονότα στο ΤPP:

«Ήμουνα στην πορεία το βράδυ της Τρίτης και όταν έσπασε η πορεία ήρθαμε στο σπίτι μου στη Νέα Σμύρνη. Όταν ξεκίνησαν τα επεισόδια, επειδή το σπίτι μου είναι πολύ χαμηλα στην [διεύθυνση], εδώ στην περιοχή, ακούμε απ’έξω να σκάει χειροβομβίδα κρότου λάμψης και βλέποντας έξω από παράθυρο, βλέπουμε κάτι παιδιά να τρέχουνε. Βγαίνουμε να δούμε τι έχει γίνει. Μέχρι να βγούμε έξω, έχει προχωρήσει όλο αυτό στο δίπλα στενό, σε απόσταση ούτε 25 μέτρα.

Πλησιάζω προς τα εκεί, πηγαίνω σε ένα πάρκο που έχει, είχε μαζευτεί κόσμος γενικά, είχε μαζευτεί Δράση στην απέναντι πλευρά του δρόμου, τραμπουκίζανε, συλλαμβάνανε βίαια τα παιδιά, μιλάμε κυριολεκτικά για 16χρονα, τα γνώρισα στη ΓΑΔΑ, σύμφωνα με τα οποία δεν είχαν κάνει τίποτα. Γενικά είχε κόσμο στις πολυκατοικίες, έξω από τα παράθυρα, τους βρίζανε, ντροπή σας και τέτοια. Είχαμε συμφωνήσει με την κοπέλα μου όται αν γίνει κάτι, θα πάμε σε μια πολυκατοικία».

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας, μεταξύ των συλληφθέντων είναι επτά ανήλικοι, ενώ μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελία αντιπροέδρου 15μελούς Λυκείου της περιοχής, δύο από αυτά δεν ήταν ούτε καν στη μαζική συγκέντρωση χιλιάδων ανθρώπων ενάντια στην αστυνομική βία. Εδώ και τρεις ημέρες, όλοι/ες οι συλληφθέντες/ίσες κρατούνται στη ΓΑΔΑ και απολογούνται από το πρωί της Παρασκευής.

«Αρχίζω και χειροκροτάω, να λέω ευχαριστούμε, νιώθουμε ασφαλείς, ειρωνικά προφανώς, αυτοί στην αρχή δεν έδιναν πολλή σημασία. Μετά όμως έρχεται μία ομάδα ΜΑΤ και ένας από αυτούς φωνάζει “πιάστον, πιάστον τον μπάσταρδο”. Αρχίζουμε να τρέχουμε, μπαίνουμε μέσα στη γειτονιά, στην πολυκατοικία πάμε να μπούμε στο σπίτι ενός από τους ενοίκους εκεί. Μας πιάνουνε δύο από τη Δράση ή τη Δι.Ας, δεν είμαι σίγουρος, μας κολλάνε στον τοίχο και μετά μπορείτε να δείτε το βίντεο που ένας φωνάζει είμαι με τις παντόφλες μου δεν έχω κάνει τίποτα. Πιάσανε παραμάζωμα κόσμο που δεν είχε κάνει τίποτα μέσα στην πολυκατοικία» συνεχίζει ο Μ.

Ο πολίτης που τραβιέται με τη βία μέσα από το σπίτι του, άγνωστος στον Μ., δεν φαίνεται να βρέθηκε στη συνέχεια στη ΓΑΔΑ. Η κοπέλα του Μ. που τραβάει τα βίντεο, εμποδίστηκε να καταγράψει τη συνέχεια από τους αστυνομικούς, που δεν απαντούσαν στις ερωτήσεις της και μάλιστα ένας από αυτούς την χτυπάει την ώρα που καταγράφει.

«Με παίρνουν σηκωτό μαζί με άλλους, μας βάζουν χειροπέδες, μας πάνε λίγο πιο πέρα, μεταξύ Αγίας Φωτεινής και ενός στενού, έχει ένα περίπτερο, αρχίζουν να σπάνε το πεζοδρόμιο και να λένε ότι θα μας φορτώσουν πέτρες, να μας ρωτάνε “τι είναι αυτά που κουβαλούσαμε”, ενώ οι πιο πολύ από εμάς δεν κρατούσαμε καν τσάντες. Χτυπήσανε νωρίτερα την κοπελα μου που τραβούσε βίντεο, μας πήγανε ΓΑΔΑ και εγώ χωρίς ούτε πρόστιμο ούτε τίποτα ξεμπέρδεψα στις 2:30 τα ξημερώματα.

Στη ΓΑΔΑ μας απειλούσαν ότι αν διαρρεύσουν τα βίντεο ξέρουνε πού μένω και ότι δυστυχώς δεν μπορούν να με κανονίσουν εκεί και να δω τι παθαίνουν οι είρωνες, γενικά πολύ αυταρχικοί, σαν να μην τους αγίζει κανείς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μία τέτοια υπόθεση, με εισβολή της ΕΛ.ΑΣ σε σπίτια και καταστήματα, δεν είναι πλέον «μεμονωμένο περιστατικό», αλλά θα μπορούσε να θεωρηθεί και πρακτική. Το ίδιο βράδυ, αστυνομικοί εισέβαλλαν σε κατάστημα στη Νέα Σμύρνη, τραμπουκίζοντας και χτυπώντας επανειλημμένα δύο πολίτες που δεν έφεραν καμία αντίσταση. Στις 6 Δεκεμβρίου, αστυνομικές δυνάμεις καταγράφηκαν ξεκάθαρα σε σειρά βίντεο να εισβάλλουν σε πολυκατοικία στα Εξάρχεια και να ρίχνουν κρότου λάμψης μάλιστα, μέσα σε κλειστό χώρο. Eνώ στις 3 Ιουλίου, αστυνομικοί της Δράση εισέβαλαν και προκάλεσαν σοβαρές καταστροφές σε διάφορα μπαρ των Εξαρχείων.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.