ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εισαγγελική παρέμβαση για το ύποπτο τάνκερ που «το έσκασε» από τη Ρόδο και κρύφτηκε στα τουρκικά ύδατα

1 min read

Υπόθεση με άρωμα λαθρεμπορίου καυσίμων.

Γενική έρευνα για την υπόθεση του δεξαμενόπλοιου Eirini 1 με σημαία Γουινέας, το οποίο αν και ήταν αγκυροβολημένο στα ανοιχτά της Ρόδου με εντολή να παραμείνει εκεί μετά το ρεσάλτο του Λιμενικού, αυτό… δραπέτευσε και μπήκε στα ύδατα της Τουρκίας, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Πρόκειται για μια περίεργη υπόθεση με άρωμα λαθρεμπορίου, καθώς το συγκεκριμένο πλοίο φέρεται να είχε δεσμευτεί από τις ελληνικές Αρχές για παράνομη μεταφορά καυσίμων.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ναυσιπλοΐας (IMO) έχει χαρακτηρίσει το 30 ετών τάνκερ ως ύποπτο, καθώς έχει αλλάξει οκτώ φορές σημαία και έξι φορές όνομα, ενώ διαθέτει «registration» στα νησιά Μάρσαλ και «καταστατική έδρα» στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου.

Ο ιδιοκτήτης του είναι άγνωστος, παρότι εμφανίζεται να ανήκει σε μια εταιρεία με την ονομασία  Care of Pegasus Ventures SA, με έδρα την Αίγυπτο.

Ωστόσο, το ότι έπλεε μεταξύ Αιγύπτου, Λιβύης και Τουρκίας, περιοχής όπου ανθεί το λαθρεμπόριο καυσίμων, ήταν ένα επιπλέον στοιχείο για το ελληνικό ρεσάλτο μόλις μπήκε στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας.

Το Eirini 1 προσέγγισε τη Ρόδο στις 30 Νοεμβρίου για επανατροφοδοσία, με τις ελληνικές Αρχές (ΑΑΔΕ, Λιμενικό και Τελωνείο) να είναι ενημερωμένες για την πιθανότητα λαθρεμπορίου και γι’ αυτό προχώρησαν σε αυτοψία και έλεγχο και εν συνεχεία στη δέσμευσή του.

Η εντολή που δόθηκε στον καπετάνιο, ήταν να παραμείνει το δεξαμενόπλοιο αγκυροβολημένο μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος και σε διεθνές επίπεδο, αλλά χθες τα ξημερώματα, σύμφωνα με τη «Ροδιακή» το πλοίο απέπλευσε κλείνοντας φώτα και σύστημα αναγνώρισης και δεν σταμάτησε την πορεία του ούτε μετά τις προειδοποιητικές ελληνικές βολές!]

Πηγή newsbreak

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.