ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εισαγγελική παρέμβαση για την εμπλοκή αξιωματικών της ΕΛΑΣ και στελεχών της ΕΥΠ με την Greek Mafia

1 min read

Την υπόθεση για το κύκλωμα αστυνομικών που είχε αναπτύξει σχέσεις με την Greek Mafia, την ώρα μάλιστα που κάποιοι από τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς παραμένουν στις θέσεις τους, θα ερευνήσει η Εισαγγελία από την Υποδιεύθυνση Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελία ζήτησε να της αποσταλούν όλα τα στοιχεία από τη δικογραφία που έχει σχηματισθεί μετά τη δολοφονία του επιχειρηματία στον τομέα καυσίμων, Γ. Μήτσου, στα Γλυκά Νερά, τον περασμένο Ιούνιο.

Όπως αναφέρει το Documento, το οποίο επικαλείται πηγές από την Εισαγγελία, η έρευνα θα έχει δύο σκέλη.

Το πρώτο αφορά στους ίδιους τους επίορκους αστυνομικούς αλλά και πρόσωπα από την ΕΥΠ που συνομιλούσαν με τον Μήτσου και εκτελούσαν τις παραγγελίες του. Αυτές αφορούσαν μεταξύ άλλων σε τοποθετήσεις αστυνομικών σε καίρια πόστα προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντά του επιχειρηματία, ενημέρωση για κινήσεις της αστυνομίας, ακόμα δε και για παρακολουθήσεις τηλεφώνων. Η έρευνα θα αφορά προφανώς την απόδοση σοβαρών ποινικών ευθυνών, με την άσκηση των ανάλογων ποινικών διώξεων, στους επίορκους από ΕΛΑΣ και ΕΥΠ.

Το δεύτερο σκέλος, αφορά στην απόδοση ευθυνών για το γεγονός ότι αυτά τα στοιχεία παρέμεναν στα συρτάρια κάποιων στελεχών της ΕΛΑΣ ενώ θα έπρεπε να είχαν διαχωριστεί από το σκέλος της δικογραφίας που αφορά στην έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών της δολοφονίας Μήτσου τον Ιούνιο του 2022 , προκειμένου να τιμωρηθούν άμεσα οι αστυνομικοί που λάμβαναν και εκτελούσαν τις εντολές , δρούσαν δηλαδή εντελώς παρανόμως μέσα στο εσωτερικό της ΕΛΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι η εφημερίδα Documento έδωσε στη δημοσιότητα μηνύματα που καταδεικνύουν ότι ο επιχειρηματίας πριν δολοφονηθεί μιλούσε με αστυνομικούς και αντάλλαζε πληροφορίες για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο.

Ο επιχειρηματίας συνομιλούσε με λαθρέµπορο καυσίµων στην Κύπρο, ο οποίος εμπλέκεται στην Greek mafia και από τις πληροφορίες που είχε λάβει μέσω των αστυνομικών, τον ενημέρωνε για τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος του.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Μήτσου είχε διασυνδέσεις και στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και ενημερωνόταν για τα πρόσωπα που παρακολουθούνται, μέσω γνωστού δημοσιογράφου.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.