ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εισαγγελία ζητά να παραπεμφθεί σε δίκη ο Σαλβίνι γιατί δεν ήθελε να αποβιβαστούν στην Ιταλία παράνομοι μετανάστες!

1 min read

Η εισαγγελία του Παλέρμο της Σικελίας ζήτησε νωρίτερα το Σάββατο την παραπομπή σε δίκη του γραμματέα της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, για στέρηση ατομικής ελευθερίας σε παράνομους μετανάστες.

Έτσι σε μια απίστευτη κίνηση εισαγγελέας χώρας προσπαθεί να φυλακίσει πρώην υπουργό της χώρας γιατί θεωρεί ότι είχε υποχρέωση να εκτελέσει τα καθηκοντά του έναντι τρίτων πολιτών!

Η υπόθεση αφορά την απόφαση του Σαλβίνι, τον Αύγουστο του 2019 (όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Κόντε) να μην επιτρέψει, επί μια εβδομάδα, την αποβίβαση 147 παράνομων μεταναστών οι οποίοι βρίσκονταν στα ανοικτά της Λαμπεντούζα, σε πλοίο της ισπανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Open Arms.

«Η εισαγγελία του Παλέρμο ζήτησε την παραπομπή μου σε δίκη, για στέρηση ατομικής ελευθερίας. Η προβλεπόμενη ποινή είναι δεκαπέντε ετών φυλάκιση. Αν ανησυχώ; Καθόλου», έγραψε ο Σαλβίνι, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στη Σικελία, οι ακροαματικές διαδικασίες για την όλη αυτή υπόθεση βρίσκονται ακόμη στην αρχική τους φάση και δεν έχει επιτραπεί στους δημοσιογράφους να είναι παρόντες.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.