ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ειρηνοποιός ο Ερντογάν παρεμβαίνει στον Πούτιν για διάλογο λύσης με την Ουκρανία «Δεν το επιτρέπει η Δύση»

1 min read

Σε ρόλο «ειρηνοποιού» ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, παρενέβη σε τηλεφωνική συνομιλία του με τον Ρώσο ομόλογό του Vladimir Putin προκειμένου να επέλθει ειρήνη στην Ουκρανία μέσω διαλόγου.
Η Άγκυρα θεωρεί σημαντικό να επιλυθεί η σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας μέσω συνομιλιών το συντομότερο δυνατό, όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan στον Ρώσο ομόλογό του
«Ο Πρόεδρος Erdogan είπε ότι δίνει μεγάλη σημασία στις προσπάθειες για τον τερματισμό της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας μέσω συνομιλιών το συντομότερο δυνατό», δήλωσε στους δημοσιογράφους το γραφείο του Τούρκου προέδρου.

Η Άγκυρα έχει επανειλημμένα καταλήξει σε μια ιδέα να μεσολαβήσει στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
Η Τουρκία φιλοξένησε επίσης συνομιλίες μεταξύ ρωσικών και ουκρανικών αντιπροσωπειών.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov δήλωσε στους δημοσιογράφους στις 11 Ιανουαρίου ότι η Ρωσία ήταν πάντα πρόθυμη να αναζητήσει λύσεις στις διαπραγματεύσεις.
Ωστόσο, επεσήμανε ότι οι νόμοι της Ουκρανίας απαγορεύουν στον πρόεδρό της Volodymyr Zelensky να διεξάγει συνομιλίες με το Κρεμλίνο, ενώ η Δύση είναι «προφανώς απρόθυμη να επιτρέψει στο Κίεβο οποιαδήποτε ευελιξία εδώ», και ως εκ τούτου «δεν συζητείται καμία προοπτική [για συνομιλίες με την Ουκρανία], όπως διευκρίνισε ο Peskov.
O πρόεδρος Erdogan ευχαρίστησε τον Putin για την «θετική του στάση» στην παράταση της συμφωνίας της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά.

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.