Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο έχοντας κάψει 500 στρέμματα με ελαιόδενδρα και καλλιέργειες

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε χαράδρα στην περιοχή μεταξύ της παραλίας της Πλάκας και του χωριού Βίβλος (Τρίποδες) στη Νάξο, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα naxostimes.gr.

Περίπου 500 στρέμματα με ελαιοδένδρα και καλλιέργειες έγιναν στάχτη, ενώ κινδύνεψαν και σπίτια στην περιοχή Ορκός (Αγία Παρασκευή), όπου εξαπλώθηκε γρήγορα η φωτιά. Έξι οχήματα και 25 άνδρες της Πυροσβεστικής με επικεφαλής τον διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Νάξου έλαβαν μέρος στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, με τη βοήθεια της υδροφόρας του δήμου και εθελοντών.



Η φωτιά πήρε πολύ γρήγορα διαστάσεις και μάλιστα έφθασε μια ανάσα έχω από τις αυλές σπιτιών στην περιοχή Αγία Παρασκευή (Πολιχνίου) περίπου στις 4:30 το απόγευμα. Η ομάδα κατάσβεσης κατευθύνθηκε άμεσα στην περιοχή και γλίτωσε τα σπίτια, δίνοντας μάχη με τις φλόγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ζητήθηκε η συνδρομή πυροσβεστικών αεροσκαφών, κάτι το οποίο δεν ήταν εφικτό να συμβεί αφού τα πυροσβεστικά αεροπλάνα θα έπρεπε να πετάξουν από τη Θεσσαλονίκη μιας και η αντιπυρική περίοδος δεν έχει ξεκινήσει ακόμη (ξεκινά 1η Μαΐου) και δεν υπήρχαν διαθέσιμα αεροσκάφη από Ελευσίνα ή άλλες κοντινότερες περιοχές.

Δείτε βίντεο από την πυρκαγιά που ανήρτησε η ιστοσελίδα naxostimes.gr στο YouTube: