ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εικόνες ντροπής στα κέντρα υγείας για ένα δωρεάν PCR: Αναμονή ακόμα και δύο ώρες, απίστευτη ταλαιπωρία

1 min read

Μεγάλη ταλαιπωρία θα αντιμετωπίσουν όσοι και όσες επιλέξουν να κάνουν δωρεάν μοριακό τεστ σε κάποια από τα κέντρα υγείας της Αθήνας.Καθώς ο ένας μετά τον άλλον οι πολίτες εμφανίζουν συμπτώματα κορονοϊού, το μυστικό έχει διαδοθεί:
Μπορούν να κάνουν δωρεάν τεστ PCR σε δημόσιο κέντρο υγείας, χωρίς να πληρώσουν τουλάχιστον δεκάδες ευρώ σε κάποιο ιδιωτικό διαγνωστικό.Είτε το κάνουν απλά προληπτικά, είτε ήρθαν σε επαφή με κρούσμα, είτε έχουν ύποπτα συμπτώματα, είτε έχουν ήδη θετικό self ή rapid test, όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να διαθέσουν χρήματα για ένα μοριακό τεστ έρχονται αντιμέτωποι με την πολύωρη αναμονή και την ταλαιπωρία.

Βασικό είναι το πρόβλημα με την πλατφόρμα για τα ραντεβού του ΗΔΙΚΑ: Αν και κανονικά πρέπει κάποιος να κλείσει μέσω διαδικτύου την επίσκεψή του στο εκάστοτε κέντρο υγείας, ο διαδικτυακός ιστότοπος «κολλάει» και δεν προσφέρει αυτή τη δυνατότητα.Το αποτέλεσμα είναι φανερό ειδικά στα κέντρα υγείας στην «καρδιά» της πρωτεύουσας: «ουρές» από τα ξημερώματα και αναμονή σε εξωτερικούς χώρους και υπό συνθήκες συνωστισμού για άτομα που είναι ή ενδέχεται να είναι άρρωστα.  

Το πρόβλημα δεν είναι τόσο έντονο στα κέντρα υγείας των προαστίων όπου τηρείται αυστηρά η πολιτική των ραντεβού (για όσους κατάφεραν να τα «κλείσουν»). Αντίθετα, όσοι δεν έχουν ραντεβού και πάνε στη δημόσια δομή υγείας της γειτονιάς τους τους παραπέμπουν σε κάποια από τα ιατρεία COVID-19 του κέντρου της Αθήνας.Οι δύο πιο «συνήθεις» ύποπτοι είναι το κέντρο υγείας στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, το οποίο είναι 24ωρο και έχει πάρα πολλούς ασθενείς τις τελευταίες μέρες, και στα Πατήσια.

Τουλάχιστον δύο ώρες αναμονή για ένα δωρεάν μοριακό τεστ

Ακόμα πιο δύσκολα είναι τα πράγματα στο κέντρο υγείας της λεωφόρου Αλεξάνδρας, το οποίο τις τελευταίες ημέρες καλείται να χειριστεί ένα τεράστιο όγκο πολιτών που θέλουν να κάνουν μοριακό τεστ COVID-19!Ενδεικτικό είναι ότι οι πρώτοι ασθενείς εμφανίστηκαν από τα ξημερώματα της Δευτέρας (03/01). Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ένας κύριος ξύπνησε από τις 04:00 το πρωί για να φτάσει στις 07:00, καθώς την προηγούμενη ημέρα τον είχαν «διώξει».

 Καταγγελίες ότι γιατροί στα κέντρα υγείας ζητούν θετικό rapid test για να κάνουν μοριακό

Πάντως, ακόμα και αν καταφέρουν να κλείσουν το πολυπόθητο ραντεβού και να περάσουν το εμπόδιο της αναμονής, υπάρχουν καταγγελίες χρηστών στο Twitter ότι οι γιατροί στα κέντρα υγείας έχουν γίνει πολύ πιο απαιτητικοί και ζητάνε τουλάχιστον θετικό rapid test για να προχωρήσουν σε μοριακό έλεγχο.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.