ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

17 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εικόνες φρίκης: Τούρκος εθνικιστής βασάνιζε ομοφυλόφιλους, ανάπηρους και γυναίκες! Βίντεο που σοκάρουν! (Προσοχή πολύ σκληρές εικόνες!)

1 min read

Σάλος έχει προκληθεί στην Τουρκία από την ανεξέλεγκτη δράση του τούρκου Fırat Delikanlı ο οποίος χαρακτηρίζεται ως «ισλαμιστής εθνικιστής» και εμφανίζεται σε βίντεο να βασανίζει φρικτά άτομα τα οποία είναι ανάπηροι, ακόμα και κωφάλαλοι! Συγκλονίζει όμως και η εικόνα με το πρόσωπο ανθρώπου ο οποίος φαίνεται ότι έχει ξυλοκοπηθεί βάναυσα επειδή ήταν ομοφυλόφιλος.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο όπου το κτήνος βασανίζει κωφάλαλο:

Φωτογραφίες ενός άνδρα που ταυτοποιήθηκε ως ο Φιράτ Κάγια με ένα άτομο του οποίου το πρόσωπο είναι καλυμμένο με αίμα με λεζάντα, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος του θύματος και που τον αποκαλούσε «διεστραμμένο ομοφυλόφιλο» προκαλεί παγκόσμιο σοκ.

Ξεκίνησε λοιπόν μια εκστρατεία στο Twitter με το hashtag # FıratDelikanlıTutuklansın (σύλληψη του Fırat Delikanlı, αναφερόμενο στο όνομα που χρησιμοποίησε ο βάρβαρος στα κοινωνικά μέσα). Σε δήλωση, ο δικηγορικός σύλλογος του Αϊδινίου, πόλης που είναι η γενέτειρα του θύματος, δήλωσε: «Μετά από έρευνα, μάθαμε ότι το περιστατικό συνέβη στην επαρχία Kocaeli… Η Εισαγγελία του Κοκαέλι ερευνά το περιστατικό. Ο Φ.Κ. έχει ένα μακρύ ποινικό μητρώο που περιλαμβάνει πολλά εγκλήματα. “

Αργότερα την ίδια ημέρα το γραφείο του εισαγγελέα στο Κοκαέλι ανακοίνωσε ότι ο ύποπτος είχε συλληφθεί.

Το περιστατικό συνέβη σε λιγότερο από μια εβδομάδα αφότου ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέδωσε διάταγμα που αποσύρει τη χώρα του από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, την πρώτη δεσμευτική συνθήκη στον κόσμο για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας.

Οι Τούρκοι φασίστες ισχυρίστηκαν ότι η σύμβαση βλάπτει την οικογενειακή ενότητα, ενθαρρύνει το διαζύγιο και ότι οι αναφορές του στην ισότητα χρησιμοποιούνταν από την κοινότητα των ΛΟΑΤ για να αποκτήσουν ευρύτερη αποδοχή στην κοινωνία.

Η Τουρκική Προεδρία σε επίσημη δήλωση κατηγόρησε την κοινότητα των ΛΟΑΤ για την αποχώρηση από τη σύμβαση, υποστηρίζοντας ότι «η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, η οποία αρχικά προοριζόταν για την προαγωγή των δικαιωμάτων των γυναικών, είχε χρησιμοποιηθεί από μια ομάδα ανθρώπων που προσπαθούσαν να ομαλοποιήσουν την ομοφυλοφιλία – κάτι που δεν συμβιβάζεται με την κοινωνία της Τουρκίας και οικογενειακές αξίες. Ως εκ τούτου, ελήφθη η απόφαση για απόσυρση». Αυτή η άποψη υποστηρίζεται επίσης από συντηρητικές ομάδες και αξιωματούχους από το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν που ισχυρίζονται ότι η συμφωνία προάγει την ομοφυλοφιλία και ενθαρρύνει το διαζύγιο, υπονομεύοντας αυτό που, κατά την άποψή τους, αποτελεί την «ιερή» οικογένεια.

Ωστόσο, η σύμβαση δεν απαιτεί από τα κρατικά μέρη να αποδώσουν ένα συγκεκριμένο νομικό καθεστώς σε άτομα μεταξύ ατόμων και τρανσέξουαλ. Τα μέρη υποχρεούνται απλώς να αποφεύγουν, εντός του πεδίου εφαρμογής της σύμβασης, κάθε διάκριση λόγω φύλου ή σεξουαλικής ταυτότητας, καθώς και για άλλους λόγους, όπως φυλή, χρώμα, γλώσσα, θρησκεία, πολιτική ή άλλη γνώμη, εθνική ή κοινωνική προέλευση, σύνδεση με εθνική μειονότητα, περιουσία, γέννηση, ηλικία, κατάσταση υγείας, αναπηρία, οικογενειακή κατάσταση ή καθεστώς μετανάστη ή πρόσφυγα.

Μιλάμε δηλαδή για μία απίστευτη βαρβαρότητα της Τουρκίας που έδωσε έναυσμα σε παρόμοια καθάρματα να βασανίζουν ανάπηρους, κωφάλαλους, ομοφυλόφιλους, γυναίκες και να παραμένουν ατιμώρητοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δημοσίευση στα Social Media