ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

26 Νοεμβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Είδος προς… εξαφάνιση οι τραυματιοφορείς!

1 min read

«Γιατροί – νοσηλευτές, security, καθαρίστριες, συνοδοί ασθενών κάνουν τους τραυματιοφορείς, για να καλύψουν τα απίστευτα κενά…» αναφέρει η Πανελλήνια Ένωση Τραυματιοφορέων

Τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 15.00 και συγκέντρωση στις 13.00 έξω από το Υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν χθες οι τραυματιοφορείς σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.

Η Πανελλήνια Ενωση Τραυματιοφορέων διαμαρτύρεται για τις τρομακτικές ελλείψεις τραυματιοφορέων, καθώς, όπως αποκαλύπτει, από τις 5.000 οργανικές θέσεις στους οργανισμούς νοσοκομείων, υπηρετούν 2.200, μόνιμοι και συμβασιούχοι. Οι ίδιοι περιγράφουν με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση που επικρατεί κατά τις εφημερίες. «Ασθενείς κινδυνεύουν» επισημαίνουν και τονίζουν πως επικρατεί «χάος κατά τις ημέρες των εφημεριών των νοσοκομείων στα Επείγοντα».

«Γιατροί-νοσηλευτές, security, καθαρίστριες, συνοδοί ασθενών κάνουν τους τραυματιοφορείς για να καλύψουν τα απίστευτα κενά που προκύπτουν» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, δείχνοντας την τραγική κατάσταση που επικρατεί. Οι δραματικές αυτές ελλείψεις έχουν αποτέλεσμα τη μεγάλη καθυστέρηση στις διαγνωστικές εξετάσεις, τον κίνδυνο της υγείας των ασθενών αλλά και τη σωματική εξουθένωση των εργαζομένων.

Αιτήματα

Αιτήματα της Πανελλήνιας Ενωσης Τραυματιοφορέων αποτελούν η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, η μονιμοποίηση των συμβασιούχων, η άρση των αναστολών, η ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, οι αυξήσεις στους μισθούς και η επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού.

Υπενθυμίζεται πως για το ζήτημα των τραυματιοφορέων ερωτήσεις έχουν κατατεθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από τη συντριπτική πλειονότητα των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ωστόσο ο υπουργός Υγείας αποφεύγει επισταμένως να δώσει λύσεις.

Πηγή newsbreak

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.