ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ειδικοί φρουροί: «Δεν έχουμε σπουδάσει τοπογράφοι μηχανικοί, για να μετράμε τους διαδηλωτές…»

1 min read

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει, ακόμη και στο εσωτερικό της Ελληνικής Αστυνομίας, η ανακοίνωσή της, σύμφωνα με την οποία οι διαδηλωτές που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της Κυριακής στην Αθήνα ανήλθαν σε περίπου 140.000.

Συνδικαλιστές αστυνομικοί, ενεργοί και απόστρατοι, διαψεύδουν κατηγορηματικά την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, ενώ θέτουν ερωτήματα για το σκοπό της δημοσιοποίησης τηλεοπτικών πλάνων τραβηγμένων από ελικόπτερο, κάνοντας λόγο για επικοινωνιακή διαχείριση.

“Έχω γεννηθεί το 1992 και ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχω πάει. Είχαμε κανονίσει να πορευτούμε σε πορεία, αλλά δεν τα καταφέραμε και μείναμε ακινητοποιημένοι στην προσυγκέντρωση, στη διασταύρωση των οδών Ομήρου και Σταδίου. Είμαστε από τα σωματεία που δεν έχουμε κομματική ταυτότητα και γι’ αυτό πήγαμε σε μια τέτοια συγκέντρωση, για τη Μακεδονία μας, για την Ελλάδα μας” δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Στράτος Μαυροειδάκος, γενικός γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, 250 μέλη του οποίου συμμετείχαν στο χθεσινό συλλαλητήριο, κρατώντας μάλιστα πανό, που έγραφε: “Δεν παραδίδουμε την ψυχή μας. Η Μακεδονία είναι ελληνική”.

Ο κ. Μαυροειδάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Εντός ΘΕΜΑτος” και τους δημοσιογράφους Γιώργο Λαμπράκο και Παναγιώτη Σουρέλη, εξέφρασε την απορία του για τους λόγους που η ΕΛ.ΑΣ. καταμέτρησε τους διαδηλωτές και δημοσιοποίησε την εκτίμησή της με επίσημη ανακοίνωση.

“Εμείς ως αστυνομικοί δεν έχουμε σπουδάσει ούτε τοπογράφοι μηχανικοί ούτε κάτι άλλο, για να λέμε πόσοι είναι στις πορείες. Και δεν βλέπω το λόγο που η αστυνομία κάνει αυτό το πράγμα. Να μας πουν ποιος είναι ο εξουσιοδοτημένος άνθρωπος από την αστυνομία που ξέρει να κάνει αυτή τη δουλειά και να συμφωνήσω εγώ μαζί του” είπε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών.

Πολύ μελάνι χύθηκε και για το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας. “Στις μεγάλες πορείες πάντα σηκώνεται ελικόπτερο. Θυμάμαι μια φορά που δόθηκε υλικό, ήταν στα επεισόδια στα Εξάρχεια, όταν αναρχικοί πετούσαν από τις ταράτσες αντικείμενα, ψυγεία και άλλα. Τότε καλό ήταν που δόθηκαν οι εικόνες, για να δείξουν τι τραβάνε οι αστυνομικοί στα Εξάρχεια. Έγινε κάτι αξιοπερίεργο χθες και δώσαμε πλάνα; Κάνει “μπαμ” από μακριά, ότι τέτοιες καταστάσεις και μάλιστα να δοθούν στην αμέσως επόμενη μία ώρα, είναι επικοινωνιακού χαρακτήρα και αυτή δεν είναι η φωνή του χαμηλόβαθμου αστυνομικού” δήλωσε ο κ. Μαυροειδάκος.

Ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών ρωτήθηκε και για την τεχνική επεξεργασία που έγινε στο βίντεο για να σβηστεί η ώρα που τραβήχτηκαν τα πλάνα, κάτι που παρατήρησε και αποκάλυψε χθες πρώτο το protothema.gr.

Σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι η ώρα σβήστηκε επειδή ήταν λάθος η ημερομηνία (1η Ιανουαρίου). Ο κ. Στράτος Μαυροειδάκος σχολίασε με νόημα: “Επειδή λόγω της συνδικαλιστικής δράσης πολλές φορές διώκομαι πειθαρχικά για να μπορώ να κάνω κρίση στον εκάστοτε υπουργό, σας λέω μόνο αυτό: τα εναέρια μέσα της ελληνικής αστυνομίας, στα οποία υπηρετούν μάχιμοι αξιωματικοί και άξιοι, έχουν άρτια τα ελικόπτερα και όλο τον τεχνικό εξοπλισμό…”.

Ο κ. Στράτος Μαυροειδάκος δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια στους συναδέλφους του που προστάτευσαν τους διαδηλωτές από κάποιους που ήθελαν να κάνουν επεισόδια. Όπως είπε χαρακτηριστικά στο ΘΕΜΑ 104,6, “να ξέρετε ότι θα γίνονταν επεισόδια. Ήμουν μπροστά όταν πήγαν να ξεκινήσουν στη διασταύρωση των οδών Αμερικής και Πανεπιστημίου, όπου δέχθηκε σφοδρή επίθεση η διμοιρία”.

 

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.