ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

24 Σεπτεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ειδικό σχέδιο του υπ. Προστασίας του Πολίτη για τον κοροναϊό στις φυλακές

1 min read

Ειδικό σχέδιο για την διαχείριση τυχόν κρουσμάτων του κοροναϊού στις φυλακές, κατήρτισε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να υπάρξει αφενός πρόληψη και αφετέρου να αντιμετωπιστούν άμεσα τα περιστατικά που ενδεχομένως να προκύψουν και να ελεγχθεί η μετάδοση του ιού μεταξύ των κρατουμένων και των υπαλλήλων των καταστημάτων κράτησης.

Το πρωτόκολλο με τις ενέργειες πρόληψης και διαχείρισης πιθανών κρουσμάτων, παρουσίασε η γενική γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής, Σοφία Νικολάου στους διευθυντές των σωφρονιστικών καταστημάτων ολόκληρης της χώρας, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της κ. Νικολάου, συμμετείχαν οι διευθυντές των Καταστημάτων Κράτησης, αρχιφύλακες, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων και των Εξωτερικών Φρουρών, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μεταγωγών της Ελληνικής Αστυνομίας, ταξίαρχος Λάμπρος Παπαδόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι από τη Διεύθυνση Υγειονομικού της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, το σχέδιο προβλέπει:

Σε κάθε σωφρονιστικό κατάστημα θα δημιουργηθεί χώρος απομόνωσης χωρητικότητας 10-20 ατόμων στον οποίο θα κρατηθούν καταρχήν όσοι νοσήσουν. Όσα κρούσματα, δεν είναι δυνατό να αντιμετωπιστούν στα Καταστήματα Κράτησης, θα αντιμετωπίζονται σε ειδικούς χώρους που έχουν δημιουργηθεί σε πτέρυγα στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού και στο Κατάστημα Κράτησης Διαβατών Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, τις επόμενες μέρες σωφρονιστικοί υπάλληλοι, καθώς και εθελοντές νοσηλευτές του Ερυθρού Σταυρού θα εκπαιδευτούν από τον ΕΟΔΥ, ώστε να μπορούν να εξετάζουν τους νεοαφιχθέντες κρατούμενους. Όλα τα καταστήματα θα εφοδιασθούν με αναγκαίες ποσότητες σε γάντια, μάσκες και αντισηπτικά.

Αντίστοιχα μέτρα προφύλαξης θα ισχύσουν και για την προστασία των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.