ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

17 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Eίδηση βόμβα από ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ: Γιατί να μας φοβίζει τα Σκόπια να λέγονται «Μακεδονία»;

1 min read

Σε δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος αναφέρεται στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και τονίζει ότι η Ελλάδα «δεν κινδυνεύει από τα Σκόπια, είτε λέγονται Μακεδονία είτε όχι».

Μιλώντας στο patrisnews.com. της Πελοποννήσου, ο Αρχιεπίσκοπος απαντά και στο ερώτημα αν θα συμμετέχει στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη: ««Δεν νομίζω να έγινε καμία ανασκαφή και να βρήκανε την γλώσσα που μιλούν σήμερα, «μακεδονικά» ή οποιαδήποτε σλαβική. Οι πρόγονοί μας έλληνες ήσαν, ελληνικά ομιλούσαν. Και όπου γίνεται ανασκαφή ελληνικά βρίσκουμε.

Δεν ξέρω γιατί μας φοβίζει να ονομάζεται Μακεδονία. Ναι η Ελληνική Μακεδονία φθάνει ως εκεί. Το όνομα ήταν δικό μας. Εκείνο που έπρεπε να κάνουμε και νομίζω το έχουν κάνει εδώ οι ελλαδίτες, να μπούμε μέσα και οικονομικά μπορούμε να κρατούμε τα Σκόπια. Δεν βλέπω μεγάλη σημασία στο όνομα, αν λέγεται Μακεδονία ή όχι. Για το θέμα νομίζω ότι γίνεται θόρυβος περιττός. Εκείνο που έπρεπε να κάνει η Ελλάδα, ήταν να μπει μέσα και τα Σκόπια θα ήταν πραγματικά ελληνικά».

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου χαρακτήρισε τα Σκόπια «μια σταλιά κράτος» και πρόσθεσε: «Δεν μπορούν οι Σκοπιανοί ανάφερες να κάνουν επίθεση στην Ελλάδα και να βγουν στην θάλασσα, ή να διεκδικήσουν την Θεσσαλονίκη. Είναι ουτοπία αν έχουν τέτοιες σκέψεις».

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση