ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εγκρίθηκε από το λιβυκό Συμβούλιο η συμφωνία με Αγκυρα! – Καθ’οδόν τουρκικός Στρατός προς την βορειοαφρικανική χώρα

1 min read

(Ανανέωση – Αρχικό κείμενο 08.35): Εκρίθηκε από το High Council of State, το συμβουλευτικό σώμα το οποίο δίνει την νομιμοποίηση στις αποφάσεις της αναγνωρισμένης -και από την Αθήνα- λιβυκής φιλότουρκης  κυβέρνησης, η στρατιωτική συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης.

Μια συμφωνία η οποία αποδεικνύεται εξαιρετικά επικίνδυνη για την Ελλάδα, πιο επικίνδυνη από την ανακήρυξη ΑΟΖ  μεταξύ των δύο κρατών.

Το κείμενο της συμφωνίας δημοσιεύεται σήμερα από το pronews.gr και αναφέρει ότι «Η Λιβύη μπορεί να ζητήσει την αποστολή στρατευμάτων εάν το απαιτούν οι περιστάσεις» και αυτό θα πράξει άμεσα μόλις ψηφιστεί η συμφωνία από το High Council of State.

Η στρατιωτική συμφωνία θα συζητηθεί σήμερα στην Επιτροπή Εξωτερικών υποθέσεων του Ανωτάτου Συμβουλίου του Κράτους.

Ηδη μέσα στην συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας που δημοσιοποιήθηκε, δίνεται η δυνατότητα στην Τουρκία να αναπτύξει Δύναμη Ταχείας Επέμβασης, να κινούνται τα σκάφη της ελεύθερα μέσα στα λιβυκά χωρικά ύδατα και να ίπτανται τα στρατιωτικά αεροσκάφη της (μαχητικά και μεταγωγικά) ελεύθερα μέσα στον λιβυκό εναέριο χώρο, αλλά και να αναλαμβάνουν αποστολές βάσει αιτημάτων της λιβυκής κυβέρνησης!

Είναι αυτονόητο ότι οι παραπάνω προβλέψεις κυκλώνουν την Ελλάδα, η οποία αν δεν αντιδράσει άμεσα και ένοπλα σε λίγο καιρό θα έχει ηττηθεί πριν καν πολεμήσει!

Αξιωματούχος του τουρκικού αντιπολιτευόμενου κόμματος CHP αποκαλύπτει πως ήδη προετοιμάζονται και ασκούνται δυνάμεις οι οποίες θα αποσταλούν στο μέτωπο της Λιβύης.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι είπε ότι η διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) της Λιβύης, με έδρα την Τρίπολη που υποστηρίζετααι από την Τουρκία , είναι «όμηρος» ένοπλων παραστρατιωτικών οργανώσεων, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει.

Εχει όμως την δική της αξία η δήλωση του Σίσι ότι «Η ασφάλεια της Αιγύπτου επηρεάζεται άμεσα από την κατάσταση στη Λιβύη»: Ο επόμενος στόχος της Τουρκίας είναι η ανατροπή του αλ Σίσι μέσω των Αδελφών Μουσουλμάνων στην Αίγυπτο.

Και αυτό είναι το «μεγάλο κόλπο» του Ρ.Τ.Ερντογάν: Εκτός του ότι «βάζει στο χέρι» και ελέγχει πλέον όλα τα εξαιρετικής ποιότητας κοιτάσματα πετρελαίου της Λιβύης, θα απειλεί ευθέως την Αίγυπτο…

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.