ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εγινε και αυτό: Οι Τούρκοι επικαλούνται το διεθνές δίκαιο διεκδικώντας ελληνικά και κυπριακά εδάφη

1 min read
Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να  εντείνει την πίεσή της στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο και καθημερινά υπάρχουν πολλές προκλητικές δηλώσεις από τους Τούρκους αξιωματούχους. 
Το τελευταίο «χτύπημα» ανήκει στον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν ο οποίος αναφερόμενος στο θέμα των χωρικών υδάτων δεν αναγνώρισε τίποτα για την Ελλάδα και την Κύπρο και μάλιστα έκανε λόγο και για το διεθνές δίκαιο: «Στο θέμα των χωρικών υδάτων, στο θέμα των κυριαρχικών δικαιωμάτων και στο θέμα της ΑΟΖ υπάρχουν κάποιοι κανόνες που ορίζονται από το διεθνές δίκαιο. Στα θέματα αυτά δεν υπάρχει συμφωνία  Οι Ελληνοκύπριοι αλλά και η Ελλάδα λένε αυθαίρετα  αυτή η περιοχή είναι δική μου και εκδίδουν κάποιους χάρτες. Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε βήματα που να μην λαμβάνουν υπόψιν την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους. Η.Τουρκία δεν θα υποχωρήσει από τα δικαιώματα της που προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο. Τα σκάφη μας, το  Φατίχ και το Barbaros θα συνεχίσουν κανονικά τις έρευνές τους».

Νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ θέλησε να «προειδοποιήσει» ότι: «Στην Κύπρο, στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο δεν θα επιτρέψουμε να γίνει κανένα βήμα χωρίς την Τουρκία και κανένα τετελεσμένο. Όλοι πρέπει να ξέρουν πως στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο  δεν μπορεί να επιβιώσει σχέδιο χωρίς την Τουρκία και την ῾Τουρκική δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου. Όλοι πρέπει να αποφεύγουν τις προβοκάτσιες που μπορούν να δημιουργήσουν κινδύνους στην περιοχή».

Από την δική του πλευρά ο οικονομικός σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Γιγίτ Μπουλούτ σε άρθρο του στην τουρκική εφημερίδα Star, ανέφερε ότι η Τουρκία θα λάβει όλα τα «απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο, εφόσον χρειαστεί. Η Ελλάδα, η Ελληνοκυπριακή πλευρά και το Ισραήλ, έπειτα από ένα βρώμικο παιχνίδι στη Μεσόγειο νομίζουν ότι υποστηρίζονται από τους μεγάλους αδελφούς τους και να γίνουν όργανο της ιμπεριαλιστικής τάξης.

Νομίζετε ότι ελληνική φρεγάτα μπορεί να διακινδυνεύσει να έρθει κοντά όταν βλέπει πλοία του τουρκικού Ναυτικού; Κάποιοι ελπίζουν ότι η Ελλάδα και η Τουρκία θα γίνουν καλοί φίλοι και γείτονες, αλλά αυτό δεν θα γίνει. Και όχι εξαιτίας μας, αλλά εξαιτίας τους.

Ελπίζω η Ελλάδα να μην μπει σε αυτό το βρώμικο παιχνίδι, να μην γίνει εργαλείο, να μην αφήσει να την χρησιμοποιήσουν. Το ενδεχόμενο μίας φυσικής παρενόχλησης των τουρκικών πλοίων και ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία θα τελειώσει με μια στρατιωτική καταστροφή για την Ελλάδα και θα προκαλέσει πολύ αρνητικά αποτελέσματα σε κάθε τομέα. Ελπίζω να κερδίσει η λογική και η φιλία, καθώς και να υπάρξει ανάπτυξη στην περιοχή».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.