ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εγγραφές στο κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου

1 min read

Εγγραφές στο κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Παιδείας -Δια Βίου Μάθησης  και Νέας Γενιάς ανταποκρινόμενος και φέτος στις πολλαπλές ανάγκες των οικονομικά αδυνάτων οικογενειών του Δήμου μας, στηρίζει για 6η συνεχόμενη χρονιά,  έναν σημαντικό κοινωνικό θεσμό ο οποίος  κατά τις προηγούμενες σχολικές χρονιές στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη αποδοχή των μαθητών.

Πρόκειται για το Κοινωνικό Φροντιστήριο το οποίο ενώ  ξεκίνησε  δοκιμαστικά πριν από 6 χρόνια, εξελίχθηκε σε έναν πολύ επιτυχημένο κοινωνικό θεσμό, με στόχο  αφενός μεν  να στηριχθούν οι μαθητές με κάθε δυνατό εκπαιδευτικό τρόπο και αφετέρου να δοθεί «ανάσα» στις οικογένειές τους, που λόγω της κρίσης αδυνατούν να διαθέσουν επιπλέον χρήματα για δίδακτρα σε φροντιστήρια.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, δέχεται μαθητές και από άλλους Δήμους. Οργανώνεται από το Τμήμα Παιδείας- Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας.

Λειτουργεί για 6η συνεχή χρονιά στη Δημοτική Ενότητα Ευόσμου,  για 4η συνεχή χρονιά  στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού και για 3η συνεχόμενη χρονιά για μαθητές Δημοτικού.

Φέτος στο πλαίσιο του Κοινωνικού Φροντιστηρίου λειτουργούν

42  Τμήματα στη Δημοτική Ενότητα Ευόσμου και

25  Τμήματα στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού.

Κατά το Σχολικό έτος 2017-2018 το Κοινωνικό Φροντιστήριο διεξάγεται στα Σχολεία:

-Διαπολιτισμικό Λύκειο Ευόσμου ( Πηνειού 3) για μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου και

-1ο Λύκειο Ελευθερίου Κορδελιού ( Παπάγου 40) για μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου.

Η άριστη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου οφείλεται στην στήριξη των:

12 εθελοντών εκπαιδευτικών στη Δημ. Ενοτ. Ευόσμου,

5  εθελοντών εκπαιδευτικών  στη Δημ Ενοτ. Ελευθερίου Κορδελιού και  στους 5 εκπαιδευτικούς με 8μηνη σύμβαση του ΟΑΕΔ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος διδάσκουν εθελοντικά και 4 εκπαιδευτικοί  από Σχολεία του Δήμου μας

Ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Σούλας και ο Αντιδήμαρχος κ. Παύλος  Σιταρίδης ευχαριστούν θερμά και συγχαίρουν όλους τους εθελοντές εκπαιδευτικούς που στηρίζουν το θεσμό του κοινωνικού Φροντιστηρίου διαθέτοντας τον χρόνο και τις γνώσεις τους αφιλοκερδώς στους μαθητές . Η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών αποδεικνύει το αληθινό πρόσωπο της προσφοράς και της αλληλεγγύης και η προσπάθεια που καταβάλλεται απ όλους είναι άξια συγχαρητηρίων. Η Διοίκηση του Δήμου  ως δημόσια ευχαριστία και αναγνώριση ,  τιμά όλους τους εθελοντές εκπαιδευτικούς  κάθε χρόνο στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ Παιδείας.

Το Τμήμα Παιδείας- Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας κα Κοινωνικής Προστασίας ευχαριστεί πολύ τον Διευθυντή του Διαπολιτισμικού Λυκείου Ευόσμου κ. Κων/νο Παπαδάκη  και την Διευθύντρια  του 1ου Λυκείου Ελευθερίου Κορδελιού κ. Μαρία Σαχινίδου  για την άριστη στήριξη και συμπαράσταση τους στη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Για 2η  χρονιά η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου ενισχύεται και  με δύο διοικητικούς υπαλλήλους για Γραμματειακή Υποστήριξη- έναν για κάθε Δημοτική Ενότητα – οι οποίοι τηρούν το παρουσιολόγιο των μαθητών και ενημερώνουν τους γονείς σε περιπτώσεις απουσιών, βγάζουν φωτοτυπίες,  παρέχουν κάθε πληροφορία στους γονείς, κ.α .

Τα μαθήματα του κοινωνικού Φροντιστηρίου ξεκίνησαν αρχές Σεπτεμβρίου με λίγα τμήματα- από τα μέσα Οκτωβρίου τα Τμήματα λειτουργούν σε πλήρη ανάπτυξη και από τα μέσα Νοεμβρίου λειτουργούν και τα τμήματα για μαθητές Δημοτικού.

Επειδή  μπορεί να υπάρχουν αλλαγές στις ώρες των μαθημάτων- μετά την ανάρτηση του προγράμματος στην ιστοσελίδα του Δήμου- παρακαλούνται οι γονείς να επικοινωνούν με το Τμήμα Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης για περισσότερες πληροφορίες.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

Ο γονέας καταθέτει μια αίτηση είτε στο Τμήμα Παιδείας Δια Βίου Μάθησης ( Μ. Αλεξάνδρου 57 2ος όροφος από τις 7πμ έως τις 15μμ), είτε στα δύο Σχολεία όπου διεξάγονται τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου από τις 3μμ έως το τέλος των μαθημάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Παιδείας  Δια Βίου Μάθησης, στο τηλέφωνο : 2310762400, 2310 774728, 2310759717

Επισύναψη προγραμμάτων

 Πρόγραμμα Δημοτικού 170.67 Kb

 Πρόγραμμα Διαπολιτισμικού Λυκείου Ευόσμου 337.46 Kb

Πρόγραμμα 1ου Ενιαίου Λυκείου Κορδελιού 198.09 Kb

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.