ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έφθασαν στην Τανάγρα τα 4 γαλλικά μαχητικά Rafale τα οποία αναμένεται να λάβουν μέρος στην άσκηση «Skyros».

1 min read

Στην Τανάγρα (114 Πτέρυγα Μάχης) έφθασαν το μεσημέρι της Τρίτης τα τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη Rafale, τα οποία αναμένεται να λάβουν μέρος στην άσκηση «Skyros».

Τα Rafale δεν αποτελούν φυσικά προπομπό των 18 μαχητικών που απέκτησε πρόσφατα η Πολεμική Αεροπορία από τους Γάλλους (δεδομένου ότι τα πρώτα αεροσκάφη της συμφωνίας δεν αναμένονται στη χώρα μας νωρίτερα από το καλοκαίρι), αλλά για αεροσκάφη της Armée de l’Air που έρχονται στην Ελλάδα από το Μάλι, προκειμένου να συμμετάσχουν στη μεγάλη κοινή αεροναυτική άσκηση «Skyros».

Σε συνεργασία με Mirage 2000-5 και F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, τα γαλλικά Rafale θα πραγματοποιήσουν κοινές ασκήσεις στο Αιγαίο και την ηπειρωτική χώρα. Τα σενάρια της συνεκπαίδευσης περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εικονικές αερομαχίες, ασκήσεις προσβολής ή προστασίας ναυτικών μονάδων, καθώς και επιχειρήσεις προσβολής χερσαίων στόχων.

Στις επιχειρήσεις συνεκπαίδευσης θα συμμετέχουν επίσης μονάδες κρούσης του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και ειδικές δυνάμεις. Κατά την παρουσία των Rafale στη χώρα μας, οι Έλληνες πιλότοι θα έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δουν από κοντά τις δυνατότητες του νέου αποκτήματος της  Πολεμικής Αεροπορίας και να ενημερωθούν σχετικά από του Γάλλους συναδέλφους τους.

Τη γαλλική αποστολή στην άσκηση «Skyros» συμπληρώνουν επίσης ένα μεταγωγικό αεροσκάφος A400 και ένα ιπτάμενο τάνκερ KC-135 με το οποίο θα γίνουν εναέριοι ανεφοδιασμοί των Rafale κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στην Τανάγρα βρέθηκε τη Δευτέρα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, προκειμένου να επιθεωρήσει τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 σε διαμόρφωση Viper και τη συντήρηση των μεταγωγικών C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.