ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εφορία: Το κόλπο επιτήδειων με τις επιστροφές φόρου – Πώς εξαπατούν πολίτες

1 min read

Επιτήδειοι στη Ρόδο χρησιμοποίησαν  ως “τέχνασμα” τις  επιστροφές  φόρου από την Εφορία. 

Το θέμα αυτό ανέδειξε με ανακοίνωσή της η Ένωση των Λογιστών Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΕΛΦΕΕ) Ρόδου. “Επιτήδειοι καλούν τηλεφωνικά ή στέλνουν email σε ανυποψίαστους πολίτες, αναφέροντας πως επικοινωνούν μαζί τους εκ μέρους του λογιστικού γραφείου με το οποίο συνεργάζονται για την εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων, συντεινόμενοι ως νέοι συνεργάτες.

Στη συνέχεια, με πρόσχημα τη λήψη επιστροφής φόρου ή την πληρωμή των φορολογικών τους υποχρεώσεων, επιχειρούν να τους αποσπάσουν στοιχεία τραπεζικών τους λογαριασμών ή τα στοιχεία πρόσβασής τους στις αντίστοιχες υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής τους (web banking) ή τους δίνουν ακόμη και στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού για να καταθέσουν το ποσό της οφειλής τους”.

Τι πρέπει να προσέχουν οι φορολογούμενοι

Η Ένωση εφιστά  την προσοχή στους φορολογούμενους για τα εξής:

•    Τα λογιστικά γραφεία δεν είναι υπεύθυνα για την πληρωμή φόρων των πελατών τους, ούτε και διαμεσολαβούν ως εισπράκτορες για την επιστροφή φόρων των πελατών τους. Η επιστροφή φόρου διενεργείται απ’ ευθείας από την ΑΑΔΕ σε τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, αφού οι λογαριασμοί αυτοί δηλωθούν στην ΑΑΔΕ.

•    Η πληρωμή των φορολογικών οφειλών δεν γίνεται με κατάθεση χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό της φορολογικής διοίκησης αλλά με χρήση ταυτότητας οφειλής σε οποιοδήποτε τραπεζικό ίδρυμα ή ίδρυμα πληρωμών ή υπηρεσία πληρωμών.

•    Εάν ένας πολίτης γνωρίζει ότι έχει ήδη εκκρεμείς φορολογικές οφειλές, τότε η επιστροφή φόρου συμψηφίζεται με τις οφειλές του και εφόσον υπάρχει πλεονάζον ποσό προς επιστροφή, τότε η διαφορά επιστρέφεται στον τραπεζικό λογαριασμό του που έχει δηλώσει στην ΑΑΔΕ.

•  Εάν ένας πολίτης δεχθεί κλήση ή email από πρόσωπο που ενεργεί σύμφωνα με τα παραπάνω, τότε οφείλει να επιβεβαιώσει τη γνησιότητα του περιεχομένου της τηλεφωνικής συνομιλίας ή του κειμένου στο email, καλώντας το λογιστικό γραφείο με το οποίο συνεργάζεται στα ήδη γνωστά σε αυτόν στοιχεία επικοινωνίας.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.