ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έφοδο της ιταλικής αστυνομία στα γραφεία ΜΚΟ στη Ρώμη

1 min read

Η επιχείρηση της οικονομικής αστυνομίας είχε ως στόχο την κατάσχεση εγγράφων, για να διαπιστωθεί αν η ΜΚΟ ξέπλενε βρώμικο χρήμα, για λογαριασμό του Παντσέρι

Έφοδο στα γραφεία της ΜΚΟ No Peace without Justice (NPWJ), στη Ρώμη, πραγματοποίησε την Τρίτη η ιταλική οικονομική αστυνομία.

Όπως αναφέρει η Le Soir, έγινε έρευνα και στο σπίτι ενός μέλους της NPWJ, με τις αρχές να αναζητούν έγγραφα. Η ΜΚΟ έχει βρεθεί στο στόχαστρο των Αρχών για πιθανή εμπλοκή στην υπόθεση του Qatargate.

Επικεφαλής του μη κυβερνητικού οργανισμού είναι ο Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα, ο οποίος παρέμεινε επί δύο μήνες έγκλειστος σε φυλακή του Βελγίου για το σκάνδαλο φερόμενης διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Επικαλούμενο τον ιταλικό Τύπο, το ΑΠΕ-ΜΠΕ σημειώνει ότι η η σημερινή επιχείρηση της οικονομικής αστυνομίας είχε ως στόχο την κατάσχεση εγγράφων για να εξακριβωθεί αν η NPWJ συνέβαλε στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος προερχόμενου από το Κατάρ και το Μαρόκο, για λογαριασμό του Αντόνιο Παντσέρι και της οικογένειάς του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παντσέρι, ο οποίος φέρεται ως ο «εγκέφαλος» του σκανδάλου, είναι ανάμεσα στα άτομα που κρατούνται στη φυλακή για την υπόθεση, ενώ ο ίδιος έχει συνεργαστεί με τις βελγικές αρχές.

Η Le Soir προσθέτει ότι στις 9 Δεκεμβρίου είχε γίνει έφοδος στο γραφείο της ιταλικής ΜΚΟ στο Βέλγιο, που βρίσκεται στο ίδιο κτίριο με το γραφείο της οργάνωσης ASBL Fight Impunity του Παντσέρι. 

Η αστυνομία είχε κάνει επίσης έφοδο στο σπίτι του διευθυντή της No Peace without Justice, Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα, στις Βρυξέλλες.

Η La Repubblica, γράφει ότι στη Ρώμη βρίσκονται αυτές τις ημέρες Βέλγοι εισαγγελείς, για να συνεργαστούν και να ανταλλάξουν πληροφορίες με Ιταλούς συναδέλφους τους.

«Το No Peace without Justice συνεργάστηκε πλήρως με τους ερευνητές και επιβεβαιώνει την πλήρη ορθότητα και νομιμότητα των πράξεών του», σχολίασε στην ιταλική εφημερίδα ο δικηγόρος της ΜΚΟ

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.