ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
16 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΕΦΚΑ: Εκπνέει η προθεσμία υποβολής αίτησης για την προκαταβολή σύνταξης

1 min read

Οι περίπου 34.000 συνταξιούχοι που έχουν ήδη υποβάλει αιτήσεις, θα λάβουν την προκαταβολή πριν από το Πάσχα

Η Τετάρτη, 31η Μαρτίου, είναι, σύμφωνα με ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ, η τελευταία ημέρα που μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση για την προκαταβολή σύνταξης.

Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων είναι διαθέσιμη μέσα από την ενιαία ψηφιακή πύλη του Δημοσίου gov.gr καθώς και στην επίσημη ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ.

Αναφορικά, εξάλλου, με σχετικές φήμες και ερωτήματα που προέκυψαν από συνταξιούχους πολίτες, ο e-ΕΦΚΑ διευκρινίζει ότι η υποβολή της αίτησης για προκαταβολή σύνταξης σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται επιπλέον καθυστέρηση στην εξέταση και διεκπεραίωση του συνταξιοδοτικού αιτήματος. Αντιθέτως αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την πληρωμή των ποσών που δικαιούνται οι αιτούντες, μέχρι την οριστική απονομή της σύνταξης τους.

Πριν και μετά το Πάσχα

Οι 34.000 εν αναμονή συνταξιούχοι που έχουν ήδη υποβάλει αιτήσεις, θα αποτελέσουν την πρώτη ομάδα που θα λάβει την προκαταβολή έναντι (360 ή 384 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία του κάθε ασφαλισμένου) πριν από το Πάσχα. Ωστόσο, η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για την υποβολή νέων αιτήσεων, καθώς υπολογίζεται ότι οι εν αναμονή συνταξιούχοι έως και έξι χρόνια ανέρχονται σε 105.000. Απλώς οι αιτήσεις από την πρώτη Απριλίου θα τεθούν σε επεξεργασία αργότερα και οι δικαιούχοι θα λάβουν τις προκαταβολές και τα αναδρομικά μετά το Πάσχα.

Η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ καλεί όσους πολίτες εκκρεμεί η απονομή της σύνταξης τους να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα προκαταβολής που περιλαμβάνει τόσο τη μηνιαία καταβολή ποσών, καθώς και αναδρομικά ποσά που καλύπτουν το σύνολο των μηνών καθυστέρησης της απονομής.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.