ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

22 Απρ 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΕΦΚΑ αποκλείει και μεταχειρίζεται άνισα ομάδες εργαζομένων»καταγγελίες σε βάρος της διοίκησης

1 min read

Δριμείες καταγγελίες σε βάρος της διοίκησης του ΕΦΚΑ απευθύνουν με χθεσινές τους ανακοινώσεις εργαζόμενοι στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης με αφορμή τη διαχείριση της πανδημίας.

Οι Πανελλήνιοι Σύλλογοι Εργαζομένων στον τέως ΟΓΑ (νυν ΕΦΚΑ- Αγροτών) και στον τέως ΟΑΕΕ υπογραμμίζουν ότι δεν τηρούνται στον ΕΦΚΑ τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας ενώ, επιπλέον, καταλογίζουν ανικανότητα σε σχέση με την εκκαθάριση των εκατοντάδων χιλιάδων εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης.

«Λαμβάνοντας υπόψη τη συμπεριφορά και τη στάση της Διοίκησης του ΕΦΚΑ απέναντι στους εργαζόμενους από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της, θα μας προκαλούσε τεράστια εντύπωση αν οι αποφάσεις της σχετικά και με τη συγκεκριμένη περίοδο αυτού του δεύτερου lockdown, λαμβάνονταν με γνώμονα την προστασία της υγείας εργαζόμενων και ασφαλισμένων.

Αντίθετα, υπηρετώντας τη λογική του αυταρχισμού, της απληστίας και της αναλγησίας μετατρέπουν τον ΕΦΚΑ από απλό «κάτεργο» σε «τοξικό κάτεργο»! Ταυτόχρονα, επιχειρούν να μεταθέσουν τις τεράστιες ευθύνες τους σχετικά με τον αυξανόμενο όγκο των καθυστερούμενων συντάξεων στον κορωνοιό και στους συναδέλφους που υπηρετούν στα αντίστοιχα τμήματα, διαχωρίζοντάς τους αυθαίρετα από τους υπόλοιπους», καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του τέως ΟΓΑ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι εργαζόμενοι στον τέως ΟΑΕΕ, που επισημαίνουν ότι η διοίκηση του ΕΦΚΑ «αποκλείει και μεταχειρίζεται άνισα ομάδες εργαζομένων (απονομή συντάξεων, φύλαξη, καθαριότητα)».

Δημοσίευση στα Social Media