ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΕΦΚΑ: 24ωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν Την Τρίτη, 7 Μαρτίου οι εργαζόμενοι Τα αιτήματά τους

1 min read

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν αύριο, Τρίτη, 7 Μαρτίου οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ προκειμένου να διεκδικήσουν την ουσιαστική ενίσχυση του Φορέα, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων ασφαλισμένων και συνταξιούχων αλλά και την μη εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στην κοινωνική ασφάλιση.

Οι εργαζόμενοι του Φορέα προγραμματίζουν στις 11 π.μ συγκεντρώσεις στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ( Σταδίου 29) στην Αθήνα. Την ίδια ώρα συγκεντρώσεις θα γίνουν και  έξω από τα γραφεία της Θεσσαλονίκης του ΕΦΚΑ (Αριστοτέλους) αλλά και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Τα αιτήματα τους

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν μεταξύ άλλων:

  •  Εκατοντάδες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, άμεσα στον ΕΦΚΑ, με ενίσχυση όλων των δομών πανελλαδικά.
  • Άμεση και σταθερή μισθολογική αύξηση σε όλους τους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ, με βάση τον πληθωρισμό και παράλληλη επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
  • Να μην τοποθετηθούν σε θέσεις ευθύνης Γενικών και Διευθυντών στελέχη του ιδιωτικού τομέα και «golden boys» με ειδικό -προκλητικό μισθολόγιο και πλήρως αναξιοκρατικές διαδικασίες.
  • Διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ από τον ίδιο τον φορέα και τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του και όχι από Ανώνυμη Εταιρία.
  • Κατάργηση όλων των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, που ψηφίστηκαν και εφαρμόστηκαν με τους μνημονιακούς νόμους.
  • Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, με βάση τον πληθωρισμό και καταβολή αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, δίχως να απαιτούνται δικαστικές προσφυγές.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του ΕΦΚΑ

« Αγώνας διαρκείας για την Κοινωνική Ασφάλιση και τη ζωή μας!

Η απεργία των εργαζομένων του ΕΦΚΑ στις 7 Μάρτη να είναι το έναυσμα για την κλιμάκωση των αγώνων σε όλο το Δημόσιο Τομέα, αφού η συγκεκριμένη απεργία δεν έχει να κάνει μόνο με επί μέρους κλαδικά αιτήματα, αλλά αφορά τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και αν το τιμόνι του μοναδικού φορέα κοινωνικής ασφάλισης θα το κρατάνε ιδιώτες ή όχι.

Οι εργαζόμενοι πλήττονται από την ακρίβεια, τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό, τη μαζική ανεργία. Η αύξηση των μισθών, η επαναφορά δώρων, επιδομάτων και η δουλειά για όλους/ες, είναι τα ελάχιστα που πρέπει να διεκδικηθούν, μαζί με την κατάργηση όλων των αντεργατικών/αντισυνδικαλιστικών νόμων που επιχειρούν να περιορίσουν και να ποινικοποιήσουν τους εργατικούς αγώνες όπως ο νόμος Χατζηδάκη (Ν.4808/2021).

Αντί για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την ενίσχυση του υποστελεχωμένου προσωπικού του ΕΦΚΑ, η κυβέρνηση αναζητά χρυσοπληρωμένους μάνατζερ από τον ιδιωτικό τομέα για τις Γενικές Διευθύνσεις, τις ΠΥ.ΣΥ. και αύριο για τις Τοπικές Διευθύνσεις, μετατρέποντας τον ΕΦΚΑ στο μοναδικό Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) με προσωπικό εκτός διαγωνισμών ΑΣΕΠ και κατά παράβαση του δημοσιο-υπαλληλικού κώδικα.

Αντί για την αναζήτηση εσόδων από την μαύρη, ανασφάλιστη ή υποασφαλισμένη εργασία, η κυβέρνηση της ΝΔ δημιουργεί Ανώνυμη Εταιρεία Ακινήτων για το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας του Φορέα. Μετά τη λεηλασία των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων στο όνομα της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της σωτηρίας του χρηματοπιστωτικού τομέα, έχει έρθει η σειρά του τελευταίου μαξιλαριού της κοινωνικής ασφάλισης, τα ακίνητα που είναι στην κατοχή του, διαλύοντας παράλληλα την Τεχνική Υπηρεσία μεταβιβάζοντας τη διαχείριση και συντήρηση των υπαρχόντων κτηρίων σε εργολάβους, όπως γίνεται ήδη στην καθαριότητα.

Η προκήρυξη της απεργίας λίγο πριν τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές έχει τεράστια σημασία. Τα προβλήματα στον ΕΦΚΑ διαρκώς αυξάνονται: οι ελλείψεις προσωπικού, οι ανεπάρκειες της Διοίκησης, η κατάσταση στους χώρους εργασίας, οι νέες δυσλειτουργίες με την καθαριότητα και τη θέρμανση, τα νέα αδιέξοδα με τα ΚΕΠΑ κλπ.

Ένας απεργιακός αγώνας που θα επιδιώκει να γενικευτεί ακριβώς αυτή την περίοδο μπορεί να αλλάξει την πολιτική ατζέντα και να υποχρεώσει την κυβέρνηση σε υποχωρήσεις και όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πάρουν θέση πάνω στα αιτήματα και τις ανάγκες των εργαζόμενων.

Μπορεί η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ να είναι η χειρότερη της μεταπολίτευσης, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλες οι κυβερνητικές συνταγές μέσα σε ένα χρεοκοπημένο σύστημα έχουν ήδη εφαρμοστεί και έχουν αποτύχει παταγωδώς (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ, ΑΝ.ΕΛ, αυτοδύναμες, συνεργασίας, τεχνοκρατών κλπ).
Να συντονίσουμε τη δράση μας με τις απεργιακές κινητοποιήσεις σε Γαλλία και στη Βρετανία, γιατί η επίθεση του κεφαλαίου είναι διεθνής και ολομέτωπη και η απάντηση μας πρέπει να είναι ανάλογη.

Η Ομοσπονδία μας αλλά και οι τοπικοί σύλλογοι θα πρέπει να οργανώσουν πραγματικά τον αγώνα και όχι να περιοριστούν στις μεθόδους πίεσης που όλα αυτά τα χρόνια υπήρξαν αναποτελεσματικές. Πρέπει να βάλουν τους εργαζόμενους σε θέση μάχης και όχι να τους προετοιμάσουν για τις εκλογές και για τον καλύτερο υπουργικό συνομιλητή σε μια χρεοκοπημένη χώρα;

Οι Ριζοσπαστικές Αγωνιστικές Κινήσεις έχουμε ήδη προτείνει να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αγώνα για να συσπειρωθεί όλο το δυναμικό των εργαζομένων στην άμεση διεκδίκηση των όρων ζωής που σήμερα στερούμαστε. Να μπούμε σε έναν παρατεταμένο και οργανωμένο αγώνα ενάντια στις πολιτικές που διαλύουν τα εργασιακά μας δικαιώματα, το Κοινωνικό Κράτος και τη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση.

ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ – ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
(Αθήνα 11πμ Υπ. Εργασίας-Σταδίου 29)

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Απεργία και σε Γ.Γ.Π.Σ. – Η.ΔΙ.Κ.Α
Σε μαζικές Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποίησαν ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Γ.Γ.Π.Σ. την 01/03/2023 και το Σωματείο Εργαζομένων στην Η.ΔΙ.Κ.Α. την 28/02/2023, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη κοινή απεργιακή κινητοποίηση στις 9 Μαρτίου και σε συγκέντρωση στις 12.00 έξω από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Οι κινητοποιήσεις αποφασίστηκαν καθώς οι απαντήσεις που έλαβαν οι δύο Σύλλογοι στις συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης δεν ήταν ικανοποιητικές για την υλοποίηση των αιτημάτων που έχουν καταθέσει.

Καμία δέσμευση δεν υπήρξε για οριστική ικανοποίηση και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του αιτήματος για μισθολογικές αυξήσεις σε όλο το προσωπικό των δύο φορέων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού λόγω υποστελέχωσης καθώς και επίλυση των προβλημάτων με τους συμβασιούχους που υπηρετούν σε αυτούς.

Οι διεκδικήσεις μας πρέπει να αντιμετωπίζονται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις σαν επένδυση στην ανάπτυξη της δημόσιας συνιστώσας της πληροφορικής στην χώρα μας και σαν εγγύηση για την ανάπτυξη της Γ.Γ.Π.Σ και της Η.ΔΙ.Κ.Α., που θα παρέχουν ένα ελκυστικό εργασιακό περιβάλλον για τους νέους εργαζόμενους και τις νέες εργαζόμενες. Άρα αποτελούν τη μοναδική επιλογή για να διασφαλιστεί ότι ο Δημόσιος χαρακτήρας των υποδομών, των λειτουργιών και όσα προσφέρουν δεν θα είναι βορά και έρμαιο των επιθυμιών των ιδιωτικών εταιρειών.

Έχει έλθει η ώρα το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Κυβέρνηση να αποδείξουν με έργα ότι ενδιαφέρονται για την ενίσχυση της Γ.Γ.Π.Σ. και της Η.ΔΙ.Κ.Α. και του Δημοσίου χαρακτήρα τους, μέσα από την ουσιαστική υλοποίηση των αιτημάτων μας.

Διεκδικούμε αγωνιστικά και αποφασιστικά:

  • Ουσιαστική αναβάθμιση των υπηρεσιών μας
  • Προσλήψεις τακτικού προσωπικού.
  • Πραγματικές και ουσιαστικές μισθολογικές αυξήσεις που θα δοθούν στο σύνολο του προσωπικού χωρίς καμία εξαίρεση.
  • Μισθολογική εξίσωση των υπαλλήλων
  • Άρση της ομηρίας των συμβασιούχων μέσω συμβάσεις αορίστου χρόνου
  • Άμεση παράταση των συμβάσεων των ΙΔΟΧ.

Κατά στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο κοινή αντιπροσωπεία των δύο Σωματείων θα απαιτήσει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία, για να θέσει επιτακτικά τα αιτήματά μας απαιτώντας την άμεση ικανοποίησή τους »

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.