ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εφιαλτική προειδοποίηση: “Η εισβολή στην Ουκρανία απειλεί με νέους πολέμους για τα τρόφιμα και την ενέργεια

1 min read

Νέους πολέμους, για την ενέργεια και για τα τρόφιμα μπορεί να προκαλέσει η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Λουίτζι Ντι Μάιο.

Ο Ιταλός υπουργός σε ομιλία του σε εκδήλωσε της Ιταλικής Γεωργικής Ένωσης Coldiretti, αναφέρθηκε στις πιθανές συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία. «Ο πόλεμος αυτός μπορεί να προκαλέσει νέες πολεμικές συγκρούσεις, εξαιτίας των όσων μπορούν να συμβούν στις αγορές, στον ενεργειακό και επισιτιστικό τομέα», δήλωσε ο Ντι Μάιο. «Η τροφική ανασφάλεια είναι ένα φαινόμενο το οποίο, μετά την πανδημία, έχει διαπιστωθεί ότι αφορά ήδη 100 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Στο πρόβλημα αυτό, τώρα, προστίθεται και ο πόλεμος στην Ουκρανία, με την υποχρεωτική διακοπή των εξαγωγών σε σιτάρι», πρόσθεσε ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας.

«Σε ορισμένες αφρικανικές χώρες, η καθημερινή διατροφή εξαρτάται άμεσα από το ψωμί και η διατροφική -ακριβώς- αστάθεια, ως συνέπεια προκαλεί πολιτική αστάθεια» τόνισε ο Ιταλός ΥΠΕΞ.

Ο Λουίτζι Ντι Μάιο, τέλος, διεπίστωσε ότι διαφαίνεται μια αχτίδα ελπίδας, από την στιγμή που «τις ώρες αυτές άρχισε η απεμπλοκή ορισμένων εμπορικών πλοίων, ώστε να μπορέσει να μεταφερθεί στους προορισμούς του, το ουκρανικό σιτάρι που βρίσκεται στα λιμάνια της χώρας».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.