ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εφιαλτική προειδοποίηση: «Αν δεν ελεγχθεί ο κορωνοϊός, μπορεί να προσβάλει το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού»

1 min read

Τρομάζει η πρόβλεψη που κάνει ο κορυφαίος επιδημιολόγος του Χονγκ Κονγκ σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ο καθηγητής Γκάμπριελ Λουάνγκ δήλωσε πως εάν η επιδημία, που έχει ήδη οδηγήσει στο θάνατο 1.016 ανθρώπους (108 μόλις το τελευταίο 24ωρο), δεν ελεγχθεί γρήγορα, ο ιός ενδέχεται να διασπαρεί στο 60% του παγκόσμιου πληθυσμού!

Η προειδοποίηση αυτή έρχεται αμέσως μετά από εκείνη του επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ότι τα πρόσφατα κρούσματα σε ασθενείς που δεν είχαν επισκεφθεί ποτέ την Κίνα μπορεί να αποτελούν την «κορυφή του παγόβουνου».

Οι περισσότεροι ειδικοί εκτιμούν ότι κάθε άνθρωπος που μολύνεται θα συνεχίσει να μεταδίδει τον ιό σε περίπου άλλους 2,5 ανθρώπους. «Αυτός ο ρυθμός μας δίνει τον αριθμό 60-80%», σύμφωνα με τον καθηγητή Λουάνγκ, που σχολιάζει παράλληλα, ότι είναι ένας «τρομακτικά μεγάλος αριθμός».

Ο εξειδικευμένος στους κορωνοϊούς καθηγητής, ο οποίος διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο και στην επιδημία του SARS το 2002-2003, θα υποστηρίξει στη συνάντησή του με τους επικεφαλής του ΠΟΥ στη Γενεύη ότι το βασικό ζήτημα είναι η πρόληψη της επέκτασης της επιδημίας και επιπλέον το να βρεθεί εάν τα δραστικά μέτρα που πήρε η Κίνα, είχαν αποτέλεσμα, ούτως ώστε να υιοθετηθούν και από άλλα κράτη.

«Είναι πιθανόν να μολυνθεί το 60%-80% του πληθυσμού; Μπορεί όχι. Μπορεί αυτό να συμβεί σε κύματα. Μπορεί ο ιός να μειώσει τη θνησιμότητά του, γιατί δεν βοηθάει αν σκοτώνει τους πάντες στο πέρασμά του, γιατί θα σκοτωθεί και ο ίδιος», είχε υποστηρίξει ο Λουάνγκ σε έρευνά του που δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο στο περιοδικό Lancet.

Σημαντικό αντικείμενο έρευνας και μελέτης για τους επιστήμονες εξακολουθεί να αποτελεί η περίοδος κατά την οποία οι άνθρωποι είναι φορείς του ιού, αλλά δεν έχουν κανένα σύμπτωμα. Όπως εξηγούν, η καραντίνα είναι απαραίτητη, αλλά προκειμένου να διασφαλιστεί ότι κάποιος δεν είναι φορέας του ιού θα πρέπει να υποβάλλεται σε εξετάσεις κάθε δύο ημέρες και σε περίπτωση που κριθεί θετικός, να μετράει ξανά η περίοδος των 14 ημερών της καραντίνας.

Χονγκ Κονγκ

Οι δύο πρώτες απολύσεις Κινέζων αξιωματούχων

Δύο υψηλόβαθμοι Κινέζοι αξιωματούχοι απολύθηκαν σήμερα για τους χειρισμούς τους στο θέμα της αντιμετώπισης της κρίσης, που προκάλεσε ο κορωνοϊός.

Πρόκειται για τον εγκατεστημένο από το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας στην επιτροπή Υγείας της επαρχίας Χουμπέι, αλλά και για τον πρόεδρο της επιτροπής.

Σύμφωνα με το BBC, στους απολυμένους περιλαμβάνεται επίσης ο αναπληρωτής διευθυντής του τοπικού παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού για «παραμέληση καθηκόντων» σχετικά με τον χειρισμό των δωρεών…

Την Πέμπτη θα γίνει η έκτακτη συνεδρίαση των Ευρωπαίων υπουργών Υγείας στις Βρυξέλλες με στόχο την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού.

Το κρέας νυχτερίδας παραμένει το πιο δημοφιλές
Παρά την έξαρση της επιδημίας και τις πληροφορίες που συνέδεαν την κατανάλωση νυχτερίδας με τον κορωνοϊό, το κρέας νυχτερίδας εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε κάποιες περιοχές της Ινδονησίας!

Η φυλή Μιναχάσαν, που ζει στο βόρειο Σουλαουέσι, χρησιμοποιεί το κρέας νυχτερίδας στο παραδοσιακό της φαγητό με κάρυ με την ονομασία «πανίκι». Σε αυτό χρησιμοποιούνται ολόκληρες οι νυχτερίδες περιλαμβανομένων των κεφαλιών και των φτερών τους.

«(Ο κορωναϊός) δεν επηρέασε τις πωλήσεις», δήλωσε ο έμπορος Στένλι Τιμπουλένγκ από τον πάγκο του στην πόλη Τομοχόν του βόρειου Σιλαουέσι, νότια της πρωτεύουσας της επαρχίας Μανάντο. «Στην πραγματικότητα (…) οι πωλήσεις συνεχίζονται. Πάντα ξεπουλάμε», πρόσθεσε.

Κατά μέσο όρο ο Τιμπουλένγκ πουλάει 50 με 60 νυχτερίδες, ενώ στη διάρκεια εορτών μπορεί να πουλήσει ακόμη και 600!

«Οι νυχτερίδες είναι η αγαπημένη πηγή πρωτεϊνών για τους κατοίκους, κυρίως στο βόρειο Σουλαουέσι», δήλωσε ο Ουίλιαμ Β. Βονγκσό, ειδικός στην κουζίνα της Ινδονησίας και συγγραφέας περισσότερων από έξι βιβλίων. «Το αγαπημένο μου κομμάτι είναι τα φτερά», πρόσθεσε…

Τέλος, ακόμα σε ένα κρουαζιερόπλοιο, το ολλανδο-αμερικανικό με περισσότερους από 2.200 επιβάτες, αρνήθηκαν τον ελλιμενισμό οι αρχές της Ταϊλάνδης, λόγω φόβου για κορωνοϊό μεταξύ των επιβατών. Έτσι, η Ταϊλάνδη έγινε η 5η χώρα που απέρριψε το αίτημα του εν λόγω κρουαζιερόπλοιου.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.