ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

4 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έβρος: Συνολικά 45.094 απόπειρες παράνομης εισόδου από τα τέλη Φεβρουαρίου

1 min read

Σε 741 περιπτώσεις αποτράπηκε η παράνομη είσοδος στον Έβρο σε μόλις ένα εικοσιτετράωρο, από τα σώματα ασφαλείας και τον στρατό, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Το 24ωρο μεταξύ 06.00 το πρωί της Τετάρτης και 06.00 το πρωί της Πέμπτης, στην περιοχή του Έβρου έγιναν 3 συλλήψεις. Οι συλληφθέντες είναι, 2 προερχόμενοι από το Τονγκο και ένας από το Πακιστάν.

Ενώ η παράνομη είσοδος στη χώρα αποτράπηκε σε 741 περιπτώσεις.

Για την περίοδο από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου έως τις 06.00 της Πέμπτης 12 Μαρτίου ο απολογισμός είναι ο ακόλουθος:

Έχουν συλληφθεί 351 άτομα

Εμποδίστηκε η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 45.094 περιπτώσεις

Ψευδές μήνυμα για επιστράτευση προκαλεί αναστάτωση

Χρυσοχοΐδης και Λεζερί στον Έβρο

Στο φυλάκιο Καστανεών Έβρου έφτασαν το πρωί της Πέμπτης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Ftontex Φαμπρίς Λεζερί, ενώ ακολούθησε επιχειρησιακή συνάντηση στο Πολύκεντρο Ορεστιάδας.

Στο μεταξύ, στο τελωνείο των Καστανεών επανήλθε η ηρεμία, μετά τα χθεσινά επεισόδια. 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά χθες, ομάδες ατόμων από την τουρκική πλευρά εξαπέλυσαν δεκάδες βόμβες μολότοφ ενώ άναψαν και φωτιές κατά μήκος του φράχτη.

Οι ελληνικές Αρχές απάντησαν κάνοντας εκτεταμένη ρίψη χημικών, κάνοντας την ατμόσφαιρα στην περιοχή ασφυκτική για αρκετή ώρα.

Σημειώνεται πως στο σημείο βρίσκονται και δυνάμεις της Frontex, που προσφάτως εντάχθηκαν στις δυνάμεις που περιφρουρούν τα ελληνοτουρκικά σύνορα στην περιοχή.

Δημοσίευση στα Social Media