ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εβρος: Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι… 76.358 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν τα σύνορα

1 min read

Με… ακρίβεια οι Τούρκοι δηλώνουν πως γνωρίζουν το πόσοι πρόσφυγες και μετανάστες έχουν περάσει τα ελληνικά σύνορα

Η τουρκική προπαγάνδα καλά κρατεί και συνεχίζεται με κάθε τρόπο. Αυτή τη φορά, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού υποστήριξε πως… 76.358 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν περάσει τα σύνορα του Εβρου και βρίσκονται στην ελληνική πλευρά. Είναι προφανώς μια ακόμη προσπάθεια των Τούρκων να ωθήσουν τους ανθρώπους στα σύνορα, την ώρα που η ελληνική πλευρά διαβεβαιώνει ότι σχεδόν κανείς δεν έχει καταφέρει να περάσει τη συνοριογραμμή και πως μόνο το Σάββατο έγιναν 70 συλλήψεις από τις Αρχές

Το κλίμα αυτό που δημιουργείται στην Τουρκία «σπρώχνει» ολοένα και περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες στη συνοριακή γραμμή. Κατά εκατοντάδες συρρέουν από το πρωί στον Εβρο, με αποτέλεσμα ο αριθμός να έχει αυξηθεί πάρα πολύ τις τελευταίες ώρες. Οπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του OPEN Μαρία Ζαχαράκη,  υδροφόρες και τεθωρακισμένα κατευθύνονται προς τη συνοριακή πύλη, για λόγους προληπτικούς ενδεχομένως.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το hellasjournal.com, στον Έβρο μεταβαίνει κλιμάκιο της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, γνωστή ως ΕΚΑΜ της Ελληνικής Αστυνομίας. Δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να ενισχυθεί και με άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. από την Αθήνα.

Παράλληλα, οι Ειδικές αμφίβιες δυνάμεις των νησιών βρίσκονται σε συναγερμό, ενώ και η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού ήδη έχει πάρει θέση στη νησιωτική Ελλάδα και με τα σύγχρονα μέσα που διαθέτει, θα βοηθήσει σημαντικά στην ενίσχυση φρούρησης των θαλασσίων συνόρων. Ήδη στο κυβερνητικό επιτελείο έχει σημάνει συναγερμός για τις επόμενες ώρες, από τη στιγμή που οι άνεμοι θα επιτρέπουν στους διακινητές, αλλά και όπως έχει αποδειχτεί και στο επίσημο τουρκικό κράτος, να διευκολύνει τους παράνομους μετανάστες.

Το Σάββατο 29/2, οι αρχές προχώρησαν σε 70 συλλήψεις στην πρώτη, δεύτερη και τρίτη γραμμή ελέγχου και έχει σχηματιστεί δικογραφία, ενώ άλλες 66 συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια της προχθεσινής ημέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες εισήλθαν παράνομα από σημεία της ελληνοτουρκικής μεθορίου πέραν της οριογραμμής του τελωνείου, όπου έχουν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας δημιουργώντας ένα αδιαπέραστο τείχος.

Ωστόσο, παρά τα συνεχώς ενισχυόμενα μέτρα ασφαλείας, ομάδες ατόμων επιχείρησαν, νωρίς το απόγευμα, να παραβιάσουν τα συρματοπλέγματα με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και οι δυνάμεις φρούρησης να «απαντήσουν» με δακρυγόνα στις πέτρες, τα ξύλα και τα χημικά, που έρχονταν από απέναντι. Με φωτιές και αυτοσχέδιες σκηνές, οι συγκεντρωμένοι στην άλλη πλευρά των συνόρων προσπαθούν να «ξορκίσουν» το τσουχτερό κρύο και την υγρασία, ενώ την ίδια ώρα δεκάδες Έλληνες αλλά και ξένοι δημοσιογράφοι από διεθνή μέσα ενημέρωσης βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο τελωνείο των Καστανεών, όπου οι κάτοικοι δείχνουν εξοικειωμένοι με τη διαφορετική αυτή κινητικότητα που καταγράφεται στα σύνορα καθώς η παρουσία μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή είναι στην καθημερινότητά τους.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.