ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εβρος: 24ωρη μάχη στα σύνορα – Συνελήφθησαν 98 άτομα, ουδείς από τη Συρία

1 min read

«Χρυσές» δουλειές από τους διακινητές με τις ευλογίες Ερντογάν

Τεταμένη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα όπου χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί για να περάσουν στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Open TV, Παναγιώτη Μανή, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες προσπάθησαν να τραβήξουν τα συρματοπλέγματα στα ελληνοτουρκικά σύνορα για να μπουν στην Ελλάδα χρησιμοποιώντας ως ασπίδες λαμαρίνες και κομμάτια από βαρέλια. 

Το τελευταίο 24ωρο συνελήφθησαν 98 πρόσφυγες και μετανάστες που επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα. Κανένας εξ αυτών δεν ήταν από τη Συρία και το Ιντλίμπ, σύμφωνα με τις ελληνικές Αρχές. Αντιθέτως οι χώρες καταγωγής τους ήταν το Αφγανιστάν, η Σομαλία και το Πακιστάν. Ανάμεσα τους βρέθηκαν και δύο Τούρκοι, οι οποίοι κρατούνται με σκοπό να διερευνηθεί ο ρόλος τους στην προσπάθεια «εισβολής» μεταναστών και προσφύγων στην

Στο μεταξύ βίντεο ντοκουμέντο που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV δείχνει την ώρα των απογευματινών επεισοδίων μετανάστες και πρόσφυγες να φωνάζουν «ο Αλλάχ είναι μεγάλος», πετώντας προς την πλευρά των Ελλήνων αστυνομικών δακρυγόνα, πυρακτωμένα ξύλα και πέτρες. Οι αστυνομικοί απαντούν χρησιμοποιώντας κρότου λάμψης, ενώ οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στην προσπάθειά τους να περάσουν στην Ελλάδα χρησιμοποιούν ως «πολιορκητικό κλοιό» έναν κορμό δέντρου. Τις προσπάθειες των αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων για να κρατηθούν κλειστά τα ελληνοτουρκικά σύνορα συνέδραμε από νωρίς το πρωί της Κυριακής και ο «Αίαντας» της ΕΛ.ΑΣ ο οποίος πετούσε τόνους νερού προς την πλευρά των μεταναστών και προσφύγων. 

Στο μεταξύ το απόγευμα της Κυριακής, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Open TV Δημήτρη Φρέσκο άνδρες από την τουρκική πλευρά, έχοντας οπλιστεί με τουρκικά δακρυγόνα πραγματοποίησαν επιθέσεις κατά των ελληνικών στρατιωτικών οχημάτων που βρίσκονταν στην περιοχή.  Ο Ισάμ, πρόσφυγας – μετανάστης από το Ιραν μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε ότι «δεν ένιωθα ασφαλής στην Τουρκία και πέρασα το ποτάμι», ενώ ο Μουσταφά Μοχάμεντ, πρόσφυγας – μετανάστης από το Αφγανιστάν τόνισε ότι «δώσαμε χρήματα για τη βάρκα και αργότερα βγήκαμε στη γέφυρα. Από εκεί φτάσαμε εδώ στην Ελλάδα. Τώρα πάμε με τα πόδια στην Αθήνα». 

«Χρυσές» δουλειές οι διακινητές με τις ευλογίες Ερντογάν

Από την άλλη πλευρά για τρίτη μέρα οι Τούρκοι δίνουν οδηγίες στους πρόσφυγες και μετανάστες για το πως θα περάσουν στην Ελλάδα. Ενδεικτικές είναι οι μαρτυρίες προσφύγων και μεταναστών on camera. Μάλιστα στην κάμερα του Open TV και τη δημοσιογράφο Μαρία Ζαχαράκη πολλοί είναι εκείνοι που φοβούνται να μιλήσουν για τους ανθρώπους που κάνουν «χρυσές» δουλειές. Μάλιστα σε βίντεο της δημοσιογράφου Μαρίας Ζαχαράκη στον Έβρο διακινητές δίνουν τις τελευταίες οδηγίες πριν ρίξουν τις βάρκες με τους πρόσφυγες και μετανάστες στα νερά του ποταμού. Παράλληλα στα Δαρδανέλια οι διακινητές συγκεντρώνουν γυναικόπαιδα σε κτίρια που χρησιμοποιούν ως ορμητήρια πριν φτάσουν στα παράλια της Τουρκίας με τελικό προορισμό την Ελλάδα.

Δείτε τα βίντεο με τις ανταποκρίσεις των δημοσιογράφων του Open TV:

ΚΥΣΕΑ: Ασύμμετρη απειλή από την Τουρκία

στερα από σχεδόν δυόμιση ώρες ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, το οποίο συγκλήθηκε με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας σε δημοσιογράφους ανέλυσε τα πέντε μέτρα που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου:

«Τις τελευταίες μέρες, η Ελλάδα δέχεται αιφνίδια, μαζική, οργανωμένη και συντονισμένη, πίεση από μετακινήσεις πληθυσμών στα ανατολικά, χερσαία και θαλάσσια, σύνορά της. Η μετακίνηση αυτή, κατευθύνεται και ενθαρρύνεται από την Τουρκία. Οι ενέργειες αυτές γίνονται κατά παράβαση των υποχρεώσεων που απορρέουν από την κοινή δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας. Η Τουρκία αντί να περιορίσει τα κυκλώματα διακινητών μεταναστών και προσφύγων, έχει γίνει η ίδια διακινητής. Τα συγκεντρωμένα άτομα επιχειρούν διά της βίας να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος, παρά το γεγονός ότι από την ελληνική πλευρά έχει καταστεί σαφές, με κάθε τρόπο ότι δεν επιτρέπεται καμία απολύτως διέλευση. Λόγω του συντονισμένου και μαζικού χαρακτήρα της, η μετακίνηση αυτή δεν έχει καμία σχέση με το διεθνές δίκαιο του ασύλου που αφορά μόνο εξατομικευμένες περιπτώσεις. Υπό τις συνθήκες αυτές, η παρούσα κατάσταση συνιστά ενεργή, σοβαρή, εξαιρετική και ασύμμετρη απειλή κατά της εθνικής ασφάλειας της χώρας. Τα συγκεντρωμένα άτομα χρησιμοποιούνται ως πιόνια από την Τουρκία για την άσκηση διπλωματικής πίεσης. Η Ελλάδα ασκεί αταλάντευτα το κυριαρχικό δικαίωμα και τη συνταγματική υποχρέωση να διαφυλάσσει την ακεραιότητά της».

Ακολουθούν τα πέντε μέτρα που ελήφθησαν από το ΚΥΣΕΑ

  • Την αναβάθμιση σε μέγιστο επίπεδο των μέτρων φύλαξης των ανατολικών, χερσαίων και θαλάσσιων, συνόρων της χώρας από τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις για την αποτροπή παράνομων εισόδων στη χώρα.
  • Την προσωρινή αναστολή, για ένα (1) μήνα από την ημέρα λήψης της παρούσας απόφασης, της υποβολής αιτήσεων ασύλου όσων εισέρχονται στη χώρα παράνομα.
  • Την άμεση επιστροφή, όπου αυτό είναι δυνατόν, στη χώρα προέλευσης, χωρίς καταγραφή, όσων εισέρχονται παράνομα σε ελληνικό έδαφος.
  • Την υποβολή αιτήματος στην FRONTEX για ανάπτυξη της ομάδας RABIT με στόχο τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της χώρας, που συνιστούν και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Την άμεση γνωστοποίηση της παρούσας απόφασης, στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και την κίνηση της διαδικασίας του άρθρου 78 παράγραφος 3 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να ληφθούν προσωρινά μέτρα υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας, για την αντιμετώπιση επείγουσας κατάστασης λόγω αιφνίδιας εισροής υπηκόων τρίτων χωρών, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στον Έβρο ο Μητσοτάκης – Μαζί με τον Σαρλ Μισέλ

Στον Έβρο μεταβαίνει την Τρίτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια της λήψης πέντε μέτρων από το ΚΥΣΕΑ για τα όσα διαδραματίζονται τα τελευταία 24ωρα στον Έβρο.  «Το συμβούλιο εθνικής ασφάλειάς μας έλαβε την απόφαση να αυξήσει στο ύψιστο τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορά μας. Από αυτή τη στιγμή δεν θα δεχόμαστε κανένα νέο αίτημα ασύλου για ένα μήνα. Επικαλούμαστε το άρθρο 78.3 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωση για να διασφαλίσει την πλήρη στήριξη της Ευρώπης» ανέφερε με ανάρτησή του στο Twitter. Στη συνέχεια με δεύτερη ανάρτηση ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «τα εξωτερικά σύνορα της Ελλάδας είναι τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης. Θα τα προστατεύσουμε. Θα επισκεφτώ τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο με τον Σαρλ Μισέλ

πηγη Open TV:

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.