ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

e-ΕΦΚΑ: «Βεβαίωση απογραφής» η νέα υπηρεσία του

1 min read

Σε λειτουργία θέτει τη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία, με την ονομασία «βεβαίωση απογραφής», η διοίκηση του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του και της αποφυγής προσέλευσης και συνωστισμού στις οργανικές μονάδες του.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η νέα υπηρεσία απευθύνεται σε όλους τους ασφαλισμένους που έχουν ήδη καταχωρηθεί στο μητρώο του e-ΕΦΚΑ (μισθωτοί, μη μισθωτοί, έμμεσα ασφαλισμένοι). Η πρόσβαση στην υπηρεσία γίνεται, μέσω της δικτυακής πύλης (gov.gr) ή του δικτυακού τόπου (www.efka.gov.gr), με τη χρήση των κωδικών taxisnet.

Κοινά ειδοποιητήρια εισφορών επικουρικής ασφάλισης, εφάπαξ παροχών και εισφορών κύριας ασφάλισης

Στο πλαίσιο της απλούστευσης και του εκσυγχρονισμού των διαδικασιών για τους ασφαλισμένους, η διοίκηση του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) υπενθυμίζει ότι, από 1ης/7/2020, οι εισφορές επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών εκδίδονται σε κοινό ειδοποιητήριο με τις εισφορές κύριας ασφάλισης και αναρτώνται στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ.

Επισημαίνεται ότι, για τα ειδοποιητήρια που αφορούν στην πληρωμή εισφορών έως 30/6/2020, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να επισκέπτονται τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες στον ιστότοπο του τ. ΕΤΕΑΕΠ www.eteaep.gov.gr.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ένταξη των εισφορών του τ. ΕΤΕΑΕΠ στο ενιαίο ειδοποιητήριο παρέχει πολλαπλά οφέλη, λόγω της μείωσης της γραφειοκρατίας και των τραπεζικών χρεώσεων, ενώ, παράλληλα, συμβάλλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.