ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ε. Αχτσιόγλου Το νομοσχέδιο κλέβει από τους εργαζόμενους ό,τι κέρδισαν με πολύ κόπο, με την έξοδο από τα μνημόνια

1 min read

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ κλέβει από τους εργαζόμενους ό,τι κέρδισαν με πολύ κόπο με την έξοδο από τα μνημόνια. Κι αν δεν είναι από ιδεοληψία, τότε είναι από εκδικητικότητα και ρεβανσισμό. Όχι προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πρωτίστως προς τους εργαζόμενους», ανέφερε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, κατά τη συζήτηση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου στη Βουλή.

ο περιεχόμενο του νομοσχεδίου το είχε περιγράψει με σαφήνεια ο κ. Μητσοτάκης στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ στις 29/05/2018, όπου είχε μιλήσει για προβληματικό συνδυασμό «τριών παραγόντων: Της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων σε όλο το εύρος της οικονομίας, της δυνατότητας μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία και της αρχής της υπερίσχυσης των κλαδικών συμβάσεων έναντι των επιχειρησιακών», παρατήρησε η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία προειδοποίησε ότι με τις κυβερνητικές παρεμβάσεις θα υπάρξουν άμεσες συνέπειες στους μισθούς των εργαζομένων.

«Η μείωση μισθών ήταν και είναι δεδηλωμένος στόχος. Ήταν στο δεύτερο μνημόνιο. Είναι και τώρα. Το λέει και το επιστημονικό κείμενο στο οποίο βασίζεται το νομοσχέδιο, η έκθεση της ΤτΕ. Μείωση μισθών για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, μείωση των εργαζομένων που καλύπτονται από κλαδικές συλλογικές συμβάσεις. Αυτές είναι οι προβλέψεις της με αφορμή το νομοσχέδιο», είπε η κ. Αχτσιόγλου

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.