ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

30 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δύσκολες εποχές για την Δημοκρατία Ένσταση σε Α.Π. για την συμμετοχή του κόμματος «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες» του Ν.Νικολόπουλου Το θεωρούν «κέλυφος» του Η.Κασιδιάρη

1 min read

Η Νέα Δημοκρατία θα συμπεριλάβει στο υπόμνημα με την ένσταση για το «Εθνικό Κόμμα Έλληνες» που θα καταθέσει ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στον Άρειο Πάγο τους «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες», του Νίκου Νικολόπουλου, το νέο κόμμα, που κατέθεσε ο Αχαιός πολιτικός στον Άρειο Πάγο, το οποίο θεωρείται από την κυβέρνηση ως «κέλυφος» του κόμματους του Ηλία Κασιδιάρη.

Βάσει του (αντισυνταγματικού, όπως θεωρούν πολλοί συνταγματολόγοι) νόμου (τις δύο τροπολογίες) για τον αποκλεισμό του κόμματος «Εθνικό Κόμμα Έλληνες», ο Άρειος Πάγος θα ελέγξει έναν προς έναν τους υποψηφίους για να διαπιστώσει αν έχει έστω και ένας από αυτούς την οποιαδήποτε συμμετοχή ως μέλος ή οπαδός στο «Εθνικό Κόμμα Έλληνες» ή στην «Χρυσή Αυγή».

Αν διαπιστωθεί ότι υπάρχει μια τέτοια σχέση (ήδη η αλλαγή του τίτλου από «Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος» σε «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες» έχει προκαλέσει πολλές ανησυχίες στην κυβέρνηση), τότε το κόμμα θα κοπεί από τις εκλογές, όπως σαφώς ορίζει ο νόμος.

Δημοσιεύματα του φιλοκυβερνητικού τύπου σήμερα, έφεραν τον Ν.Νικολόπουλο, πρώην υφυπουργό επί κυβέρνησης Σαμαρά να έχει έρθει σε συμφωνία με τον Η.Κασιδιάρη, ο οποίος υποτίθεται ότι θα εκδηλώσει δημόσια στήριξη αμέσως μετά την ανακήρυξη του κόμματος «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες», ως νόμιμου υποψήφιου για τις εκλογές.

Κάτι που βέβαια ο Ν.Νικολόπουλος το διέψευσε κατηγορηματικά, διαβεβαιώνοντας ότι βρήκε περίπου 300 υποψήφιους μέσα σε 48 ώρες…

Δύσκολες εποχές για την δημοκρατία…

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.