ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δύο επιχειρηματίες ερευνά η OLAF για τα συσσίτια στους πρόσφυγες

1 min read

Σε δύο εταιρείες επικεντρώνεται η έρευνα της Αρχής Καταπολέμησης της Απάτης και της Διαφθοράς (OLAF) για το θέμα της διαχείρισης των κονδυλίων της ΕΕ που αφορού και των μεταναστών που βρίσκονται στα κέντρα υποδοχής.

Όπως ανέφερε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η OLAF επικεντρώνει την έρευνά της σε δύο εταιρείες οι οποίες, βάσει των καταγγελιών που υπάρχουν, συμμετέχουν σχεδόν σε όλους τους διαγωνισμούς για τη σίτιση των προσφύγων σε ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα.

Πρόκειται, σύμφωνα με το αναλυτικό δημοσίευμα, για τις εταιρείες catering Pot & Pan food servises, συμφερόντων Γιάννη Τουτζιαρίδη, με έδρα την Κόρινθο, και την Πιέτρης Εστίαση ΑΕ, συμφερόντων Γιώργου Πιέτρη, ο οποίος παλιότερα ήταν ο ανάδοχος του κυλικείου της Βουλής, για τις οποίες η έρευνα είναι ήδη σε εξέλιξη.

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας γίνεται αναφορά στους διαγωνισμούς, τις συμπράξεις μεταξύ εταιρειών, την αύξηση του κόστους σίτισης ανά μερίδα και τα ποσά που λαμβάνουν οι εταιρείες και τα οποία είναι υψηλά.

Μάλιστα, παρότι η έρευνα είναι σε γνώση των αρμοδίων ελληνικών Αρχών, οι έκτακτοι διαγωνισμοί συνεχίζονται, ενώ έχουν προηγηθεί εργολαβίες και σε άλλες περιοχές, όπως για παράδειγμα στη Χίο, όπου η ανεξάρτητη αρχή καταπολέμησης της απάτης έχει πραγματοποιήσει έρευνα.

 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.