ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δυνάμεις του ISIS εκπαιδεύονται και εξοπλίζονται σε ελεγχόμενες από τις ΗΠΑ περιοχές της Συρίας

1 min read

Στις 24 Αυγούστου, εκπρόσωπος των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία ισχυρίστηκε ότι οι περιοχές που ελέγχονται από τις ΗΠΑ στη Συρία, όπως η αλ-Τανφ και άλλες, χρησιμοποιήθηκαν όχι μόνο για ανεφοδιασμό, αλλά και για εκπαίδευση μαχητών του ISIS.

Οι περιοχές αυτές βρίσκονται κυρίως στις περιοχές Χομς – Ντείρ Εζόρ, όπου οι ρωσικές δυνάμεις και ο Αραβικός Στρατός της Συρίας εξόντωσαν 27 μαχητές, κατέστρεψαν 134 καταφύγια, 17 παρατηρητήρια, επτά αποθήκες με εξοπλισμό και πέντε υπόγειες εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπλων και πυρομαχικών.

Σύμφωνα με τη δήλωση, τον τελευταίο μήνα παρατηρείται αύξηση της δραστηριότητας συμμοριών και μελών του “πρώην ISIS” στην έρημο της Συρίας στο κέντρο της χώρας, μέχρι τις 25 Αυγούστου.

Επιπλέον, οι περισσότεροι από τους μαχητές εμφανίστηκαν στην περιοχή μετά τη λεγόμενη αμνηστία που διεξήγαγε η ελεγχόμενη από τις ΗΠΑ «αυτόνομη διοίκηση της βορειοανατολικής Συρίας».

Οι συμμορίες του ISIS ξεκινούν να ξαναεγκαθίστανται στην έρημο της Συρίας με μαχητές εκπαιδευμένους στα κατεχόμενα από τις ΗΠΑ εδάφη του Αλ Τανφ πλησίον του Ευφράτη.

Σαμποτάροντας τις επικοινωνιακές μεταφορές και πραγματοποιώντας άλλες πράξεις σαμποτάζ στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Συρία, βομβαρδίζοντας περιπολίες και θέσεις του συριακού στρατού, οι μαχητές αποσταθεροποιούν την κατάσταση στην περιοχή.

«Με τις ενέργειές τους, οι τρομοκράτες διακόπτουν τη διαδικασία κοινωνικοοικονομικής ανοικοδόμησης της Συρίας και τη δημιουργία σχέσεων μεταξύ των τοπικών αραβικών φυλών και της Δαμασκού», ανέφερε η δήλωση. Αυτή η κατάσταση είναι ευεργετική κυρίως για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους επιτρέπει να δικαιολογήσουν την παρουσία τους στην ανατολική Συρία.

«Για να καταπολεμήσουν τους τρομοκράτες, οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας και οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις έχουν επικεντρώσει τις προσπάθειές τους στον εντοπισμό ενός δικτύου μεταμφιεσμένων μαχητικών αντικειμένων στην ”λευκή έρημο”.

Τα αμερικανικά στρατεύματα είναι παρόντα στην ανατολική Συρία, καταλαμβάνοντας τα πετρελαϊκά πεδία της χώρας και τα χρησιμοποιούν για να ωφελήσουν τον τοπικό πληθυσμό, μέσω της εξασφάλισης των τοποθεσιών για τις κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και τις αμερικανικές εταιρείες που επιθυμούν να τα εκμεταλλευτούν και να τα πουλήσουν στην τρίτη βασικά μέρη. Το πώς αυτό ωφελεί τον συριακό πληθυσμό, είναι ακόμη ασαφές.

Οι πολιτική των ΗΠΑ-Ισραήλ στην Συρία μέχρι στιγμής επικεντρώνεται στον βομβαρδισμό θέσεων των παραστρατιωτικών δυνάμεων του Ιράν, οι οποίες μετά την έκρηξη στην Βηρυτό φαίνεται να ελέγχουν έναν Ιρανικό Διάδρομο άνευ εμπορικής διεξόδου στην Μεσόγειο. Στις περιοχές όπου ανοικοδομούν οι ΗΠΑ στην Νότια Συρία, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα εγκατασταθούν Σουνιτικοί Ισλαμικοί πληθυσμοί οι οποίοι μέσω μίας φιλονατοϊκής Άγκυρας (ενδοτουρκικός πολιτικός άξονας του Ακάρ) θα διεξάγουν μία φιλονατοϊκή εξωτερική πολιτική στην Μέση Ανατολή. 

Στόχος της θα είναι ο πλήρης ακρωτηριασμός του Ιράν (το οποίο κατέχει το μισό Ιράκ και στηρίζει σκληρά την κυβέρνηση Άσαντ εναντίον της Τουρκίας), ο περιορισμός της Ρωσικής δραστηριότητας στις περιοχές από τις οποίες οδηγούνται σημαντικές μερίδες εμπορευμάτων προς την Μεσόγειο, αλλά και η δημιουργία ενός πολιτικά ασταθούς περιβάλλοντος σστο οποίο η αναδυόμενη γεωοικονομικά Κίνα δεν θα μπορεί να επεκταθεί μέσω διμερών σχέσεων. 

Το ευρύτερο κλίμα αστάθειας που δημιουργούν ΗΠΑ-Ισραήλ-Τουρκία σε αυτήν την περιοχή παρατείνει ακόμα περισσότερο τα σχέδια ανοικοδόμησης της Μέσης Ανατολής και θέτει εκτός χρονοδιαγράμματος την δημιουργία του Κινεζικού Δρόμου BRI με πολλαπλές αλυσιδωτές συνέπειες για τον άξονα συνεργασίας Ιράν-Κίνα. 

Με πληροφορίες από: midleeastobservator, syrianmonitor, southfront

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.