ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

13 Μαΐου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δρομολόγησαν πλοίο του Λιμενικού για μεταφορά χειροκροτητών του Αλ.Τσίπρα στη Σαμοθράκη-Τι απαντά η κυβέρνηση…

1 min read

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, στελέχη της κυβέρνησης, δρομολόγησαντην περασμένη Κυριακή 6 Ιανουαρίου το ταχύπλοο σκάφος του Λιμενικού “Γαύδος”, για μεταφορά από Αλεξανδρούπολη στην Σαμοθράκη χειροκροτητών του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη-αστραπή για τον εορτασμό των Θεοφανείων.

Όπως μάθαμε, ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Μενέλαος Μαλτέζος, ενημέρωσε τα μέλη του κόμματος στο νομό, πως έχει δρομολογηθεί το “Γαύδος” για την μεταφορά το πρωί της Κυριακής και επιστροφή στη συνέχεια, όσων επιθυμούν να βρεθούν στο νησί για να χειροκροτήσουν τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα τους αποκαλεί “Συντρόφους και Συντρόφισσες”. Δεν αρκούσαν προφανώς ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Παππάς και οι υπόλοιποι της δημοτικής αρχής που πρόσκεινται στο κόμμα, ούτε οι ντόπιοι και ήθελαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις για… θερμή υποδοχή αυθόρμητων Σαμοθρακιτών.

Μόνο που τελικά δεν ξεπέρασαν τους 40 με 50 αυτοί που βρέθηκαν στον Αγιασμό και την εκδήλωση μετά στο Φιδέλειο, όπου ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης ο κ.Τσίπρας.

Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό. Γιατί δεν μιλάμε απλά για την χρησιμοποίηση ενός κρατικού σκάφους και μάλιστα του Λιμενικού Σώματος για την μετάβαση θεσμικών εκπροσώπων, του Περιφερειάρχη, του Αντιπεριφερειάρχη που πήγε στο νησί από την Αλεξανδρούπολη, του Μητροπολίτη, δημάρχων και άλλων επισήμων.

Εδώ πρόκειται για απλούς πολίτες, μέλη και υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ Έβρου ήθελε να μεταφέρει μέλη του για να χειροκροτήσουν τον Πρωθυπουργό, μπορούσε να το κάνει με το πλοίο της γραμμής, το ΣΑΟΝΗΣΟΣ, που έκανε το πρωί της Κυριακής δρομολόγιο και όχι να χρησιμοποιηθεί το “Γαύδος”.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας: 
«Σχετικά με δημοσιεύματα που υπονοούν ότι χρησιμοποιήθηκε σκάφος του λιμενικού για μετακίνηση μελών του ΣΥΡΙΖΑ στη Σαμοθράκη, όπου παρευρέθηκε ο πρωθυπουργός στις 06/01/19, με αφορμή την εορτή των Θεοφανείων, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής απαντά:

«Όσοι βιάστηκαν να διασπείρουν με πομπώδεις τίτλους, για άλλη μια φορά fake news, ας γνωρίζουν ότι διατηρείται στο σκάφος ΛΣ- ΕΛΑΚΤ, ΠΑΘ 090 «Γαύδος», το οποίο μετέβη εκείνη την ημέρα από Αλεξανδρούπολη- Σαμοθράκη, λίστα με τα ονόματα όλων των επιβαινόντων που μεταφέρθηκαν στο νησί για την εορτή των Θεοφανείων. Η λίστα καταρτίστηκε σύμφωνα με τη συνήθη διαδικασία που ακολουθείται για λόγους ασφαλείας.

Στη λίστα αυτή αποτυπώνεται ότι επιβιβάστηκαν 40 άτομα συνολικά, εκ των οποίων 11 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι, 15 ένστολοι- στο πλαίσιο της εθιμοτυπίας και των μέτρων τάξεως-, 7 θεσμικά πρόσωπα (κ. Γκαρά Αναστασία, βουλευτής Έβρου, κ. Καΐσας Γιώργος, βουλευτής Έβρου, κ. Ρίζος Δημήτρης, βουλευτής Έβρου, κ. Πέτροβιτς Δημήτρης, Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, κ. Μαλτέζος Μενέλαος, Περιφερειακός Σύμβουλος ΑΜΘ, κ. Δούκας Χρήστος, Πρόεδρος ΟΛΑ, κα. Χουρδάκη Ελένη, Διευθύντρια ΔΟΥ) και τέσσερις συνεργάτες βουλευτών καθώς και ένας συνεργάτης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Τα ψέματα φτιάχνουν ωραίους τίτλους αλλά η αλήθεια πάντα κυριαρχεί. Η κυβέρνηση αυτή τιμά τον ρόλο των Σωμάτων Ασφαλείας και δεν θα ανεχτεί κανέναν υπαινιγμό σχετικά με την εκμετάλλευσή τους για λόγους μικροπολιτικούς. Σε αντίθεση με άλλους καιρούς, εμείς ξέρουμε να σεβόμαστε και να διακρίνουμε τους θεσμικούς ρόλους των κομμάτων, της Κυβέρνησης και των Σωμάτων Ασφαλείας».

Δημοσίευση στα Social Media