ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δοχεία με χλώριο κατέληξαν σε τζιχαντιστές στη Συρία

1 min read

Όπως αναφέρει το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης στη Συρία, οι μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωση Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκαν σε μαχητές του Μετώπου αλ Νούσρα και κατάφεραν να κατασχέσουν τουλάχιστον δύο βαρέλια με χλώριο

Στα χέρια των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους βρέθηκαν δοχεία με χλώριο, σύμφωνα με το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης στη Συρία.

Όπως αναφέρει το Κέντρο, οι μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωση Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκαν σε μαχητές του Μετώπου αλ Νούσρα και κατάφεραν να κατασχέσουν τουλάχιστον δύο βαρέλια με χλώριο.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής στο χωριό Αλ-Λατάμα, τέσσερις μαχητές του μετώπου αλ Νούσρα, αλλά και δύο μέλη της οργάνωσης Λευκά Κράνη έχασαν τη ζωή τους.

«Το απόγευμα της 9ης Οκτωβρίου μια ομάδα που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στο αρχηγείο μονάδας του μετώπου αλ Νούσρα. Τέσσερις μαχητές και δύο υπάλληλοι των Λευκών Κρανών σκοτώθηκαν στη συμπλοκή. Πήραν δύο δοχεία με χλώριο από το αρχηγείο», αναφέρει η ανακοίνωση του Κέντρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα δοχεία με το χλώριο μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στα νότια της επαρχίας του Χαλεπιού και παραδόθηκαν στην οργάνωση Hurras al Din, που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος.

Το ρωσικό κέντρο για τη συριακή συμφιλίωση έχει τονίσει πολλές φορές ότι οι τρομοκράτες στη Συρία προετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν ουσίες με βάση το χλώριο εναντίον των συμμετεχόντων σε στημμένες χημικές επιθέσεις, με σκοπό να κατηγορηθεί ο συριακός στρατός.

Το Κέντρο έχει τονίσει επίσης ότι η οργάνωση Hurras al-Din βοηθούσαν στην προετοιμασία των περιοχών όπου θα εκραγούν τα δοχεία με το χλώριο για την κινηματογράφηση των στημμένων χημικών επιθέσεων.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.