Πα. Σεπ 25th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δώρο Χριστουγέννων, επιδόματα, κοινωνικό μέρισμα και συντάξεις: Δείτε πότε θα πληρωθούν

1 min read

Μήνας πληρωμών χαρακτηρίζεται για όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους αλλά και τους άνεργους ο μήνας Δεκέμβριος.  Δείτε αναλυτικά τις ημερομηνίες καταβολής επιδομάτων, συντάξεων και δώρων Χριστουγέννων. 

Ειδικότερα, από τις 14/12/2018 θα καταβληθούν τα πρώτα ποσά που αφορούν στο κοινωνικό μέρισμα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η Κοινή Υπουργική Απόφαση, θα εκδοθεί αύριο Πέμπτη ενώ η πλατφόρμα koinonikomerisma.gr  αναμένεται να είναι έτοιμη να δεχτεί αιτήσεις την Παρασκευή.

Συντάξεις

Σε ό,τι αφορά, ειδικότερα, την πληρωμή των συντάξεων, οι ημερομηνίες πληρωμής διαμορφώνονται ως εξής:

  • Το Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018
  • Το ΙΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018
  • Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλουν τις συντάξεις την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018
  • Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλει τις συντάξεις την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018
  • Ο ΟΓΑ θα καταβάλει τις συντάξεις την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018
  • Το ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ) θα καταβάλει τις επικουρικές συντάξεις την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018
  • Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλουν τις συντάξεις την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Παράλληλα, όλες οι προσωρινές συνάξεις που αφορούνστις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας και το Πυροσβεστικό Σώμα θα καταβληθούν την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Επίδομα ανεργίας – Δώρο Χριστουγέννων

Παράλληλα, από την ερχόμενη Δευτέρα 10/12 θα ξεκινήσει η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας, σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ.

Την ίδια ημέρα, επίσης, θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά καταβάλλονται από 10/12 έως και 06/01.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, εξακολουθεί να ισχύει ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτούμενων ανέργων, των δικαιούχων του βοηθήματος των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων και των μακροχρονίως ανέργων στα χρονικά διαστήματα που τους έχουν οριστεί.

Αγρότες: Πότε πληρώνονται επιδόματα κι επιδοτήσεις

Σε ό,τι αφορά τον αγροτικό κόσμο, πληρωμές αναμένεται να πραγματοποιηθούν το διάστημα από 18 έως 20 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, προγραμματίζεται να καταβληθούν η εκκαθάριση της Βασικής, η Πράσινη Ενίσχυση και η Ενίσχυση στους Γεωργούς Νεαρής Ηλικίας.

Παράλληλα, μέχρι τις 11/12 θα ολοκληρωθούν οι μεταβιβάσεις των δικαιωμάτων, η κατανομή του εθνικού αποθέματος και θα γίνει ο υπολογισμός των δικαιωμάτων.

Εξάλλου, έως το τέλος του μήνα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΟΠΕΚΕΠΕ, θα καταβληθεί η Εξισωτική Αποζημίωση και θα έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή των υπολοίπων της Εξισωτικής των προηγούμενων ετών από το 2008.

Επίδομα παιδιού

Με απόφαση της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, η έκτη κατά σειρά δόση για το επίδομα τέκνων από τον ΟΠΕΚΑ θα πληρωθεί νωρίτερα. Αυτό σημαίνει ότι οι δικαιούχοι θα το λάβουν πριν από τα Χριστούγεννα.

Όπως όλα δείχνουν, στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι να ολοκληρωθούν το γρηγορότερο δυνατό οι αιτήσεις από τους δικαιούχους, ώστε οι πληρωμές του επιδόματος να γίνουν στις 21/12. 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.