ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

4 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δωρέα 40.000 ευρώ από την Εκκλησία για τη «θωράκιση του Έβρου»

1 min read

Τέσσερις θερμικές διόπτρες σύγχρονης τεχνολογίας και αξίας 40.000 ευρώ δωρίζει η Εκκλησία της Ελλάδος για την «θωράκιση των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο. Προηγήθηκαν οι σχετικές προσφωνήσεις και ευχαριστίες», όπως ανακοινώθηκε μετά την συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Η Σύνοδος συνήλθε σήμερα υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και με την παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παπαγιωτόπουλου.

«Όσον αφορά στο θέμα το οποίο προέκυψε σχετικά με δημοσιεύματα με τίτλους ‘Μπίζνες του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με Μ.Κ.Ο. για δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στη Νέα Πέραμο της περιοχής των Μεγάρων’ και για την ‘παραχώρηση εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος αναλόγου χώρου για τον παραπάνω σκοπό’, η Δ.Ι.Σ. υπευθύνως δηλώνει ότι ουδεμία τέτοια παραχώρηση η ενοικίαση έγινε εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τους αρμοδίους φορείς της Πολιτείας, και ότι ουδέποτε ελήφθη σχετική απόφαση προς τούτο. Επί πλέον εκφράζει την συμπαράστασή της στην δικαία αντίδραση του λαού και των κατοίκων της περιοχής για το συγκεκριμένο θέμα, η οποία οφείλεται σε μη ορθές πληροφορίες.

Τέλος η Δ.Ι.Σ ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα», σημειώνεται, ακόμη στην ανακοίνωση.

Δημοσίευση στα Social Media