ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

15 Μαΐου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δολοφονία Καραϊβάζ Videos κατέγραψαν τους εκτελεστές Πού αναζητούν τα ίχνη τους οι αστυνομικοί

1 min read

Βήμα προς βήμα ψάχνουν οι αστυνομικοί του ανθρωποκτονιών τα ίχνη των εκτελεστών του αστυνομικού συντάκτη Γιώργου Καραϊβάζ, έχοντας στα χέρια τους videos που δείχνουν τις φιγούρες τους αλλά και τις κινήσεις τους στον τόπο του εγκλήματος.

Παράλληλα στο μικροσκόπιο των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ, έχουν μπει ξενοδοχεία στα νότια προάστια και Airbnb, θεωρώντας ότι είχαν μείνει αρκετές μέρες για να μελετήσουν τις κινήσεις του δημοσιογράφου και αν του στήσουν το καρτέρι θανάτου.

Αναζητούνται επίσης σε γραφεία ενοικιάσεως οχημάτων στοιχεία για την «εξαφανισμένη» μηχανή διαφυγής των εκτελεστών, για την οποία μέχρι στιγμής να έχει βρεθεί το παραμικρό ίχνος, ενώ δεν έχει δηλωθεί και κλοπή του συγκεκριμένου μοντέλου.

Οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών εκτιμούν ότι υπήρχε μια δεύτερη ομάδα που παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο και ενημέρωνε τους εκτελεστές για το δρομολόγιο που ακολουθεί. Οι αστυνομικοί έχουν αναλυτικό κατάλογο όσων μπήκαν και βγήκαν από την Ελλάδα, από αεροδρόμια και χερσαία σύνορα.

Τα videos κατέγραψαν τους εκτελεστές

Videos που έχουν ληφθεί από σπίτια κοντά στο σημείο της δολοφονίας δείχνουν τους φερόμενους ως δράστες της εν ψυχρώ δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, πάνω στην μηχανή.

Στα πλάνα διακρίνονται οι δύο ύποπτοι για τη δολοφονία να διαφεύγουν από το σημείο, λίγα δευτερόλεπτα αφότου ο Γιώργος Καραϊβάζ έπεσε νεκρός από τα πυρά τους.

Το σημείο της κάμερας που τους κατέγραψε είναι τουλάχιστον 150 μέτρα από το τόπο της δολοφονίας και τους απεικονίζει να κατευθύνονται στο σημείο όπου έγινε η εκτέλεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία έχει δώσει ήδη φωτογραφίες στην ιντερπόλ, εκτιμώντας οτι ίσως να διαφύγουν ή να έχουν ήδη διαφύγει στο εξωτερικό, ενώ έχει ενημερώσει λιμάνια, τελωνεία και αεροδρόμια να είναι σε επαγρύπνηση.

Δείτε τα βίντεο:

Ραυτογιάννης για την δολοφονία Καραϊβάζ: Οι αυτόπτες μάρτυρες ήταν «χρήσιμοι» στους δράστες

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 μίλησε ο Γιώργος Ραυτογιάννης, σύμβουλος εγκληματολογικών ερευνών και βαλλιστικός ερευνητής, αναφορικά με την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Όπως είπε από τα στοιχεία που υπάρχουν από την στιγμή της δολοφονίας και από τα βίντεο που έχουν καταγράψει κινήσεις των δραστών, σίγουρα πρόκειται για επαγγελματίες εκτελεστές, κι αυτό προκύπτει και από το ότι αστόχησαν μόνο σε τρεις από τις 13 βολές, ενώ φαίνεται πως γνώριζαν καλά τις κινήσεις του Γιώργου Καραϊβάζ ή είχαν άμεση ενημέρωση για τον χρόνο άφιξης του στο σπίτι του. 

Όπως ανέφερε η χαμηλού κυβισμού μηχανή που χρησιμοποίησαν τους ήταν χρήσιμη για να μην δώσουν «στόχο», αλλά και για να διαφύγουν ανάμεσα σε άλλα οχήματα και έτσι να «χαθούν» στην κίνηση, λόγος για τον οποίο άλλωστε επέλεξαν να κάνουν το χτύπημα τους «μέρα μεσημέρι».  

Σε ότι αφορά τους αυτόπτες μάρτυρες, ο κ. Ραυτογιάννης είπε ότι οι δράστες αδιαφόρησαν για αυτούς, καθώς δεν θεώρησαν ότι μπορεί δημοτικοί υπάλληλοι να τρέξουν και να παρέμβουν αν αντιλαμβάνονταν κάτι, ενώ μπορεί να σκέφθηκαν και ότι τους είναι χρήσιμοι ως κάλυψη, θεωρώντας κάποιος ότι δεν θα χτυπούσαν με τέτοιο μαφιόζικο τρόπο, ενώ βρίσκονταν οι τρεις υπάλληλοι σε τόσο μικρή απόσταση.  

Ανέφερε τέλος ότι ο τύπος του όπλου που χρησιμοποιήθηκε χαρακτηρίζεται για την ταχυβολία του, γι΄ αυτό και μπορεί οι αυτήκοοι μάρτυρες να λένε ότι άκουσαν πέντε κρότους σαν να «σκάει εξάτμιση», ενώ στην πραγματικότητα είχαν πέσει δεκατρείς σφαίρες.

Δημοσίευση στα Social Media