ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δολοφονία Ζάμπερη: Ένοχος χωρίς ελαφρυντικά ο δολοφόνος της, για την Εισαγγελέα

1 min read

Η εισαγγελέας δεν φαίνεται να πείστηκε από τον ισχυρισμό που προέβαλε ο απολογούμενος κατηγορούμενος, υποστηρίζοντας ότι ένας Αθηναίος δικηγόρος και ένα ακόμα πρόσωπο με το ψευδώνυμο Χάρης ήταν εκείνοι από τους οποίους πήρε την εντολή να βγάλει για 3-4 μήνες εκτός υπηρεσίας την άτυχη εφοριακό Δώρα Ζέμπερη. 

Κατά την αγόρευση της η εισαγγελέας χαρακτήρισε αξιόλογη την Δώρα Ζέμπερη για την κοινωνία και την οικογένειά της, η οποία αντί να χαίρεται την ηλικία της, ξεχρέωνε χρέη από τζόγο. Είχε πολλά φορτία στην πλάτη της, όπως είπε η εισαγγελέας. Είχε πικρία από την οικογένεια. Δεν φρόντισε και ο πατέρας να την προστατεύσει, ανέφερε.

Η εισαγγελέας, παρατήρησε οπλές αντιφάσεις, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιος άλλος να συνέταξε τα υπομνήματα με τα οποία άλλαξε την αρχική του ομολογία.

Τα σημεία που έπληγη η Δώρα δεν ήταν τυχαία, κατά την εισαγγελέα. «Ήταν πολλά. Ήταν μοιραία. Η οικογένεια δεν θα πάρει ποτέ απάντηση γιατί έφυγε αυτό το κορίτσι», υπογράμμισε.

Και έκλεισε την αγόρευσή της στηλιτεύοντας το γεγονός ότι χάρη στο νόμο αποφυλακίστηκε πριν να είναι έτοιμος να επαναενταχθεί . «Δεν ήταν έτοιμος να αποφυλακιστεί.  Αυτό ήταν το μεγάλο έγκλημα της πολιτείας. Τρεις τέσσερις μήνες μετά έκανε έγκλημα. Την παρακολουθούσε ένα μήνα. Χάλασε τη ζωή του, τη ζωή μιας κοπέλας και της οικογένειας. Αν βρει το δρόμο για την αλήθεια ας κοιτάξει τον Θεό και ας την πει».

Η κατάθεση του δράση

Νωρίτερα απολογούμενος ο κατηγορούμενος έδωσε σήμερα μία νέα εκδοχή βάζοντας στο κάδρο δικηγόρο Αθηνών ισχυριζόμενος ότι η συμφωνία ήταν να την τραυματίσει ώστε να μείνει εκτός υπηρεσίας για 3 -4 μήνες.

Περιγράφοντας τη σκηνή στο νεκροταφείο είπε:

«Εβγαλα το μαχαίρι.  Έβαλα δύναμη, την έκοψα στο χέρι την τραυμάτισαν και στο πρόσωπο. Τραβώντας την τσάντα στη διάρκεια της πάλης, η κοπέλα έπεσε πάνω μου. Ακούμπησε το κούτελο της, γυρνά με κοιτά σηκώνεται και φεύγει. Έφυγα κι εγώ μετά την άκουσα να φωνάζει, αστυνομία βοήθεια. Από την τσάντα πήρα το κινητό και 5ευρω.Πέταξα το μαχαίρι και την μπλούζα και πήγα στο μαγαζί του Πακιστανού που μου είχαν υποδείξει να αφήσω το κινητό. Μου έδωσε 20 ευρώ, πήρα ηρωίνη και γύρισα σπίτι».

Πρόεδρος: Είναι πολλαπλά τα χτυπήματα

Κατηγορούμενος: Το άκουσα από την τηλεόραση. Ήθελαν να την καθαρίσουν και να χρεώσουν σε μένα το έγκλημα. Έφυγε από μένα περπατώντας. Δεν έκανα εγώ τη μαχαίρια στην καρδιά.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι αρχικά ομολόγησε τη δολοφονική πράξη προκειμένου να προστατέψει την κόρη του και να μην πάθει κακό. Η αποστροφή του αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πατέρα της  Δώρας, ο οποίος φώναξε :«Εσυ ήθελες να προστατέψεις την κόρη σου, αλλά σκότωσες το δικό μου παιδί».

Συγκλονιστικές μαρτυρίες για τη Δώρα Ζέμπερη στη δίκη– Νέα έκρηξη του πατέρα της

Συνάδελφοι της Δώρας Ζέμπερη αποκάλυψαν τι τους έλεγε μερικές μέρες πριν από την άγρια δολοφονία της. Ήταν καταρρακωμένη από τον θάνατο του φίλου της, τον τάφο του οποίου είχε επισκεφτεί το μοιραίο απόγευμα. «Ένιωθε επιβαρυμένη από τις υποθέσεις», είπε πρώην συνάδελφός της που διατηρεί προσωπική σχέση με τον αδερφό του.

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίστηκε σήμερα η δίκη. Από το δικαστήριο εξετάστηκαν συνάδελφοι της Δώρας Ζέμπερη, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην κακή ψυχολογική της κατάσταση. Όπως κατέθεσαν, η αδικοχαμένη εφοριακός ήταν κλονισμένη από το χωρισμό της και το θάνατο του φίλου της, λίγους μήνες πριν.

«Είχε πέσει πολύ ψυχολογικά και τις λίγες ημέρες πριν τη δολοφονία της, της είπα να πάει σε έναν ειδικό» κατέθεσε συνάδελφος της άτυχης κοπέλας και συμπλήρωσε: «Εκείνη τότε μου είπε αναφερόμενη στο φίλο της που είχε φύγει από τη ζωή: «το μόνο που θέλω είναι να πεθάνω, έχασα το στήριγμα μου».

Οι μάρτυρες υποστήριξαν ότι η Δώρα Ζέμπερη είχε καταρρεύσει μετά το θάνατο του φίλου της και τον χωρισμό της. Ωστόσο, κανείς δεν συνέδεσε την κακή ψυχολογική της κατάσταση με τις υποθέσεις που χειριζόταν στην εφορία. «Δεν είχα ακούσει ότι την απειλούσαν θεωρώ ότι θα είχε ενημερώσει τον προϊστάμενό της στην περίπτωση που είχε πρόβλημα» είπε μια συνάδελφο της.

Το γεγονός ότι η Δώρα ένιωθε επιβαρυμένη από τη δουλειά της κατέθεσε πρώην συνάδελφος της, η οποία διατηρεί προσωπική σχέση με τον αδελφό της. «Θεωρώ ότι ήταν λογικό να φοβάται λόγω των σημαντικών υποθέσεων που χειριζόταν. Πάντα κατάφερνε τα πάντα όσες δυσκολίες και αν είχε πάνω της», υποστήριξε.

«Θα σε σκοτώσω» – Νέα ένταση στην δική του δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη

Αντιμέτωπος με την οργή του πατέρα της Δώρας Ζέμπερη βρέθηκε ο καθ ομολογίαν δολοφόνος της στην συνέχεια της δίκης του στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Αρχικά ο πατέρας της αδικοχαμένης Δώρας Ζέμπερη εμφανίστηκε ψύχραιμος και κάλεσε τις αρχές να ψάξουν ποιοι βρίσκονται πίσω από τον άνθρωπο που κατηγορείται ότι σκότωσε το παιδί του. Στη θέα όμως του φερόμενου ως δολοφόνου όρμησε να τον λιντσάρει.

Ο τραγικός πατέρας μετά την έκρηξή του μίλησε στους δημοσιογράφους λέγοντας πως: θέλει να παρακαλέσει «τους δικαστές τους ανακριτές, τους κυρίους εισαγγελείς να ξεπεράσουν τον Σοροπίδη και να ψάξουν πίσω από αυτόν για το ποιοι πλήρωσαν και σκότωσαν το κορίτσι. Υπάρχει πολύ βρωμιά. Μήπως ναι μπορέσουν να ξεπλύνουν αυτή τη βρωμιά μαζί και το αίμα του παιδιού μου».

Παράλληλα ζήτησε συγγνώμη «από την ελληνική αστυνομία για τη συμπεριφορά της πρώην γυναίκας μου, για τον τρόπο που φέρθηκε στους αστυνομικούς. Αυτοί οι αστυνομικοί, έπιασαν το δολοφόνο. Από αυτούς θέλουμε να πιάσουν και τους υπόλοιπους που είναι μπλεγμένοι με την υπόθεση του παιδιού».

Ωστόσο από τις δηλώσεις του εμφανίστηκε ξανά η πτυχή της ενδοοικογενειακής κόντρας. Ο πατέρας της Δώρας Ζέμπερη είπε αναφερόμενος στην γυναίκα του: «Επίσης θέλω να πω και κάτι άλλο γιατί έχω φάει πολύ λάσπη. Γι αυτά που λέει η πρώην γυναίκα μου, ποτέ δεν έχω μπει σε καζίνο, όχι να παίξω, δεν έχω μπει μέσα και ποτέ δεν έχω παίξει χρηματιστήριο να χάσω μια μετοχή. Όλα τα λεφτά τα έβαζα πάνω στα παιδιά και την οικογένεια».

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.