ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δοκιμές τρόμου: Η Τουρκία εκτόξευσε πύραυλο S-400 στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με το Reuters

1 min read

Η Άγκυρα προχώρησε σε εκτόξευση πυραύλου στη Μαύρη Θάλασσα, όπου επρόκειτο να προχωρήσει σε δοκιμές των ρωσικών S-400. Αυτό μετέδωσε το Reuters, το οποίο διαθέτει και σχετικό βίντεο.

Το βίντεο που διαθέτει το Reuters έχει ληφθεί από την παραθαλάσσια πόλη της Σινώπης και δείχνει μια λεπτή στήλη καπνού να ανέρχεται ψηλά προς τον ουρανό.

Με NAVTEX και NOTAM, η Τουρκία προχώρησε στη δέσμευση περιοχών στη Μαύρη Θάλασσα, για να πραγματοποιήσει τις πρώτες δοκιμές των ρωσικών πυραύλων.

Την περασμένη εβδομάδα, οι S-400 μετακινήθηκαν στην πόλη Σινώπη, ενώ χθες υπήρξε επικοινωνία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως και των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Σεργκέι Λαβρόφ.

Βέβαια, η τουρκική απόφαση για αγορά ρωσικών S-400 αποτελεί «αγκάθι» στις σχέσεις της με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, με την Ουάσινγκτον να καλεί την Άγκυρα να τους εγκαταλείψει.

Ωστόσο, η τουρκική πλευρά έχει απορρίψει τις αμερικανικές εκκλήσεις, κάτι που οδήγησε στον αποκλεισμό της από το αμερικανικό πρόγραμμα ανάπτυξης των μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.