ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δήθεν κυρώσεις σε Τουρκία αλλά επιτρέπουν να αποκτήσει τα υποβρύχια Τ-214 για να απειλεί Ελλάδα & Κύπρο

1 min read

Η ΕΕ δήθεν προχωράει σε κυρώσεις κατά της Τουρκίας για την παράνομη συμπεριφορά της στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά την ίδια στιγμή της επιτρέπει να αρχίσει να παραλαμβάνει από τους Γερμανούς τα υπερσύγχρονα υποβρύχια Τ-214 με τα οποία θα αποτελεί απειλή για την Ελλάδα και την Κύπρο σε Αιγαίο και Μεσόγειο αμφισβητώντας την ελληνική υφαλοκρηπίδα, την ελληνική ΑΟΖ όπου έχει οριστεί και την κυπριακή ΑΟΖ.

Μετά την αναθεώρηση του πλαισίου για περιοριστικά μέτρα ως απάντηση στις μη εξουσιοδοτημένες ενέργειες γεώτρησης της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέδωσε σήμερα απόφαση για παράταση του καθεστώτος για ένα έτος, έως τις 12 Νοεμβρίου 2022.

Η ΕΕ θα συνεχίσει να μπορεί να επιβάλει στοχευμένα περιοριστικά μέτρα σε πρόσωπα ή οντότητες, που είναι υπεύθυνα ή εμπλέκονται σε μη εξουσιοδοτημένες δραστηριότητες γεώτρησης που σχετίζονται με υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Τέτοια περιοριστικά μέτρα συνίστανται σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων για πρόσωπα και οντότητες που είναι εισηγμένα στο χρηματιστήριο, καθώς και σε απαγόρευση ταξιδιών στην ΕΕ για πρόσωπα που είναι εισηγμένα στην λίστα.

Επιπλέον, τα πρόσωπα και οι οντότητες της ΕΕ απαγορεύεται να διαθέτουν κεφάλαια σε αυτούς που αναφέρονται στον κατάλογο.

Από ότι γνωρίζουμε ποσώς τους ενδιαφέρει τους Τούρκους αξιωματούχους αν θα κάνουν ταξίδια στο Παρίσι ή αν θα τους δεσμεύσου τα ανύπαρκτα περιουσιακά τους στοιχεία σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Μάλιστα για να γίνει κατανοητό το ανύπαρκτο των ευρωπαϊκών ενεργειών, επί του παρόντος, δύο άτομα υπόκεινται σε κυρώσεις.

Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ την επόμενη ημέρα από τη δημοσίευσή της στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ήδη στην Άγκυρα δεν… κοιμούνται.

Αν θέλουν οι Ευρωπαίοι να μην γίνονται γραφικοί αν αποκόψουν την Άγκυρα από οποιοδήποτε εξοπλιστικό πρόγραμμα και να πιέσουν ώστε να μην έχουν ανταλλακτικά ούτε για τα αυτοκίνητά τους.

Αν θέλουν μπορούν να το κάνουν, αλλά δεν θέλουν…

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.