ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

23 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δίπλωμα οδήγησης: Πότε θα το χάνεις για 5 χρόνια Τι αλλάζει

1 min read

Θα χάνουν το δίπλωμα οδήγησης για 5 χρόνια οι οδηγοί ΙΧ που θα διαπράττουν σοβαρές τροχαίες παραβάσεις, όπως προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Μερικές από αυτές τις παραβάσεις είναι μεταξύ άλλων η οδήγηση έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ αλλά και η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη. Συγκεκριμένα, με βάση το νέο σχέδιο νόμου, οι οδηγοί που θα προβαίνουν σε σοβαρές τροχαίες παραβάσεις, για τρίτη φορά μέσα σε 5 έτη, δεν θα χάνουν δια βίου το δίπλωμά τους όπως ίσχυε πριν, αλλά αυτό θα αφαιρείται για 5 έτη.

Ένα ακόμη νέο στοιχείο που συμπεριλαμβάνει το νομοσχέδιο είναι πως οι  οδηγοί που έχουν  ήδη χάσει το δίπλωμά τους θα έχουν την δυνατότητα να το ανακτήσουν  ύστερα από εκπαίδευση και επανεξέταση. Αυτό  δεν ίσχυε  έως τώρα.

Το νέο νομοσχέδιο

Όπως αναφέρεται στο άρθρο 61 που φέρει τον τίτλο «Ρυθμίσεις αναφορικά με το κυρωτικό πλαίσιο παραβάσεων του Κ.Ο.Κ. – Αντικατάσταση παρ. 4 και 6 άρθρου 28 ν. 4530/2018», «6. Σε περίπτωση διάπραξης των παραβάσεων που συνδέονται με την κατανάλωση αλκοόλ, των παραβάσεων της πινακίδας Ρ2 και του ερυθρού σηματοδότη, των παραβάσεων που συνδέονται με την επίδειξη ικανότητας, εντυπωσιασμού, ανταγωνισμού ή την τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και των παραβάσεων των διατάξεων με τις οποίες ορίζεται ο τρόπος προσπέρασης οχημάτων για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα 5 ετών, η άδεια οδήγησης αφαιρείται για 5 έτη και ο παραβάτης υποχρεούται σε εκπαίδευση και εξέταση για την επαναχορήγησή της, κατ’ εφαρμογή της απόφασης που εκδίδεται κατ’ εξουσιοδότηση του άρθρου 107.

Η κύρωση του προηγούμενου εδαφίου εφαρμόζεται και για τους παραβάτες οδηγούς που έχουν διαπράξει τρεις από τις προαναφερθείσες παραβάσεις μετά την έναρξη ισχύος του άρθρου 28 του ν. 4530/2018.»

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.