ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

19 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Διπλή πρόκληση της Τουρκίας δύο ημέρες μετά τη συνάντηση Ακάρ- Αποστολάκη

1 min read

Διπλή πρόκληση από την Τουρκία σε διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο. Μόλις 48 ώρες μετά την συνάντηση Ευάγγελου Αποστολάκη και Χουλουσί Ακάρ στην έδρα του ΝΑΤΟ, ο Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα ζητά την έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών, που πήραν άσυλο στην Ελλάδα, ενώ στο Αιγαίο καταγράφηκαν δεκάδες παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά.

Με συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu, ο Μπαράκ Οζουγκεργκίν, δηλώνει συγκεκριμένα πως οι «8» «Πρέπει να δικαστούν από την τουρκική Δικαιοσύνη, αφού εκδοθούν».

Ο Τούρκος πρέσβης αναφέρεται ακόμα στα πολλά θέματα αντιπαράθεσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, σημειώνοντας πως «Όλα είναι περίπλοκα θέματα. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να υπάρχουν οι δίαυλοι επικοινωνίας. Το συνεχές της διαδικασίας διαλόγου είναι κάτι που πάντα θέλαμε».

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο ίδιος αναφέρει πως «Αρχικά, πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία σχετικά με τη φύση του θέματος. Το ζήτημα της Κύπρου ανέκυψε το 1963, όχι το 1974. Στην πραγματικότητα, ακόμα νωρίτερα. Εκείνη την εποχή, δεν υπήρχαν Τούρκοι στρατιώτες στο νησί. Η “ειρηνευτική επιχείρηση” το 1974, δεν ήταν ο λόγος της ύπαρξης του Κυπριακού αλλά αποτέλεσμά του» αναφέρει ο πρέσβης.

Δημοσίευση στα Social Media